header bar 2

  • 1
  • 2

VW HammeCoxyde KVV(Wedstrijdverslag)

De aftrap is nauwelijks gegeven of de bezoekers laten meteen zien dat zij niet naar Hamme zijn gekomen om de thuisploeg geschenken te doen. Al in de tweede minuut ontsnappen onze Vigor Wuitens aan een vroege achterstand als op een schot van Yanis Gaci de doelpaal Griffin De Vroe een handje toesteekt. De wakkergeschudde gastheren reageren, maar in een scrimmage voor het bezoekende doel raakt Tom Raes gekwetst en Yoshi  Mariën wordt van de bank geroepen om hem te vervangen (7’).

Kort nadien valt het openingsdoelpunt aan de overkant wanneer Ousmane Diakho achter een lange bal aan gaat en beheerst besluit: 0-1 (9’).

De thuisploeg reageert maar doelrijpe kansen komen er niet meteen. Tot op het halfuur Stijn De Wilde op weg naar het doel van Ampe door drie belagers foutief wordt gestuit: strafschop en Olivier Romero zet de 1-1 op het scorebord (30’).

Vijf minuten later wordt een scherpe voorzet van Mitch Dekuyper in hoekschop verwerkt. In het geharrewar voor doel dat erop volgt appelleren onze blauw-zwarten voor strafschop maar de scheidsrechter geeft geen krimp (35’).

De thuisploeg is nu goed op dreef en voert het tempo op. Wanneer Jari Mariën er met de bal aan de voet vandoor gaat en oordeelkundig teruglegt, is Jeroen Vanderputte  daar om over te nemen en in één tijd raak te treffen:2-1 (38’).

Vijf minuten later opnieuw een doelkans voor de thuisploeg wanneer Olivier Romero mooi wordt aangespeeld door Mitch De Kuyper. Onze topscorer besluit over het doel (43’). Coxyde antwoordt binnen de minuut maar Diakho besluit over en naast het doel van Griffin De Vroe (44’).

De tweede helft is nauwelijks begonnen of scheidsrechter Windels fluit voor strafschop. Fout van wie op wie? Olivier Romero laat zich niet pramen en evenaart met zijn twintigste doelpunt het totaal dat hij vorig seizoen wist te boeken in 34 wedstrijden. Het is dus 3-1 geworden (46’).

Coxyde geeft zich nog niet gewonnen en komt via Diakho aan twee doelkansen. VW-doelman De Vroe is echter bij de pinken en weert de bal af. Bij de herneming besluit de bezoekende topscorer naast (54’). Een minuut later staat Griffin zijn plaats af aan Matthias Goossens om zijn afscheidnemende doublure de kans te geven zich nog eens te tonen. (55’).

Op het uur wordt het 4-1 wanneer Ampe een door Jari Mariën of Rik Impens afgevuurd schot op doel niet kan klemmen en een attente Stijn De Wilde de bal in doel tikt: 4-1 (60’).

De wedstrijd lijkt nu wel gespeeld en het spel golft over en weer, zij het dat de thuisploeg zich toch wel verder de betere toont.

Met nog twintig minuten te gaan mag Rik Impens gaan rusten en krijgt Erdinç Kurtulus nog even speelgelegenheid (70’).

In het slotkwartier toont Jeroen Vanderputte nog eens dat hij in goeden doen is. Hij schiet hard op doel maar doelman Ampe keert de bal uit het doelvlak in hoekschop. Aan de overkant moet Matthias Goossens een tweetal schoten op doel pareren.

Laatste meldenswaardig feit is een hoekschop voor de bezoekers die in een verwoede poging om de score in de slotminuten alsnog wat te milderen worden teruggefloten voor een fout op de doelman.

De Vigor Wuitens sluiten het seizoen dus af met een ruime thuiszege. De gelaagde slotwedstrijd mag dus geslaagd worden genoemd.

 De ploegen

VW Hamme: Griffin De Vroe, Joey Dujardin, Jari Mariën, Matthijs Vergeylen, Jeroen Vanderputte, Stijn De Wilde, Rik Impens, Olivier Speltdooren, Tom Raes, Olivier Romero Gomez en Mitch Dekuyper.
Invallers: Matthias Goossens, Erdiç Kurtulus, Yoshi Mariën en Vinni Audin. Coaching: Bruno Buyl en Frank Neve.

VV Coxyde: Stijn Ampe, Kevin Ntika Bondombe, J.-F. Somay, Yanis Gaci, Ousmane Diakho, Cantin Kasambala, Prosper Luhaka, Fred Salem Ngabou, Dylan Verhaeren, Bruno Kwani en Francisco Garcia.
Invallers: Sévane Flandrick, Ozayr Hakimi, Maxime Brunin en Marc Gnanko. Coaching: Jamaïque Vandamme en Johan Verbeke.

Wedstrijdleiding: Christophe Windels, geassisteerd door Robby Keuleers en Kristiaan Cannaerts.

ozio_gallery_nano

Met dank aan Davy De Cock voor de foto's.

Wedstrijden 1ste speeldag

Zaterdag 2 september 2017
FC Seraing - A.S.V. Geel-
K.MSK. Deinze - Dessel Sp.-
K.S.K. Heist - Oosterzonen-
Lommel United - Oudenaarde-
Zondag 3 september 2017
Berchem Sport - R. Virton-
VW Hamme - Chatelet-Farciennes-
Knokke F.C. - Maasmechelen-
E. Aalst - FC Dender-


Stand

  Ploeg W P
1 E. Aalst 0 0
2 Berchem Sport 0 0
3 Chatelet-Farciennes 0 0
4 K.MSK. Deinze 0 0
5 FC Dender 0 0
6 Dessel Sp. 0 0
7 ASV Geel 0 0
8 VW Hamme 0 0
9 K.S.K. Heist 0 0
10 Knokke F.C. 0 0
11 Lommel United 0 0
12 Maasmechelen 0 0
13 Oosterzonen 0 0
14 Oudenaarde 0 0
15 FC Seraing 0 0
16 R. Excelsior Virton 0 0

Wie is online

We hebben 69 gasten en geen leden online