header bar 2

  • 1
  • 2
  • 3

Stunten mag altijd

BVB Hamme DenderIn zijn eerste wedstrijd met inzet heeft het ingrijpend vernieuwd fanionteam van onze 110 jaar oude club gedaan wat moest: door te winnen zich plaatsen voor de derde ronde in de Croky Cup campagne 2018-’19. Mag de forfaitscore waarmee de opdracht met verve tot een goed einde is gebracht op zich al een prestatie worden genoemd, de manier waarop sprak bij momenten wel tot de verbeelding. Ondanks de hitte werd zichtbaar met goesting voetbal gespeeld, gedisciplineerd en geconcentreerd. Er werd al behoorlijk gecombineerd en met tempowisselingen werd het spel van de tegenstander ontregeld. Kortom, de supporters zagen al een ploeg om in te geloven.

Dat het treffen met de RRC Mormont uit de D3 Amateurs voor de toeschouwers een leuk kijkstuk werd, is ongetwijfeld mee te danken aan de ingesteldheid waarmee de bezoekers naar Hamme waren gekomen: laten zien dat zij bereid waren tot spelen en laten spelen. En het hoeft gezegd dat zij in het eerste kwartier bij momenten niet onaardige dingen lieten zien. Jammer voor hen dat een al te viriele verdediger reeds na een goed halfuur tegen een tweede gele kaart aankeek zodat zijn maats het nog een uur met een man minder dienden te rooien. Wel stond er op het moment van de uitsluiting en dus vóór de door ‘man van de match’ Jules Vits omgezette strafschop, al eerder een 2-0 op het scorebord. En wat het verhaal voor de bezoekers finaal nog sympathiek heeft gemaakt is dat spelers, schaarse supporters en enkele bestuursleden na de match in de kantine voor een ambiance hebben gezorgd die daar in geen tijden meer te beleven was.

Het treffen met ‘de club die altijd thuis speelt’ zal ons wijzer maken

Aloude rivaal FC Dender EH nu een plaats in de vierde bekerronde moeten betwisten, wordt natuurlijk een opgave van een andere orde. Iedereen beseft wel dat de Croky Cup voor de VWH geen doel is, maar in dit soort tornooi zolang mogelijk meedraaien is altijd leerzaam en, niet onbelangrijk, met wat geluk soms nog lucratief ook.

Het belangrijkste van de wedstrijd tegen Dender is voor het nieuwe VW-team nochtans vooral de maatstafwaarde ervan. Wat vermogen onze jongens tegen een degelijke, thans door Francky Cieters getrainde in de competitie een reeks hoger spelende tegenstrever? Stunten mag altijd en is zeker in een bekercampagne altijd plezierig. Maar alleen al door het brengen van goed voetbal eervol weerwerk bieden, is van een supporters- (en sponsors) wervende betekenis die niet moet onderschat worden.

Ignazio Cocchiere FC DenderIgnazio Cocchiere FC DenderCadeaus moeten van Dender niet verwacht worden. Als Francky Cieters vorige zondag in de tribune aandachtig zat toe te kijken, is dat niet in hoedanigheid van voormalig Vigor-trainer. Ook uit het trainingsprogramma van zijn huidige ploeg komt duidelijk naar voren dat voor de eerste officiële match winnen bovenaan in het lijstje van de betrachte doelen staat. Deze week wordt viermaal getraind en werd Olsa Brakel nog bereid gevonden een laatste oefenmatch te spelen nadat een week eerder JP Van De Velde ook al zijn VK Ninove als sparringpartner had laten opdraven. Uitslag: 0-4.

Dat Dender zondag met een attractieve ploeg naar Hamme komt, laat geen twijfel. Spelers die zich in Ninove lieten opmerken zijn Ridwane M’Barki (23), Maxim Nys (21) en voormalig topschutter Cochierri. Maar er is meer, sterkhouders die hun contract na een moeilijk vorig seizoen toch hebben verlengd zijn kapitein Wouter Hias, doelman Gies en aanvallend ingesteld verdediger Dries Caigneau. En dan zijn er nieuwe aanwinsten van wie de naam een belletje doet rinkelen: gewezen profvoetballer Ludovic Buyssens (32 ) en Wannes Van Tricht (25) van wie verwacht wordt dat hij zich zal profileren als spelbepalende middenvelder naast een Buyssens in de rol van centrale verdediger.

Er wacht met het onuitgegeven Oost-Vlaams bekerduel VW Hamme tegen Dender EH de supporters een spannende wedstrijd en de zogenaamd neutrale kijkers (voor zover die bestaan want ergens trekt om het even welke toeschouwer toch wel altijd partij voor een van beide ploegen) een boeiende voetbalnamiddag. De beste van de twee mag de wedstrijd winnen, zeker als ook de verliezer met ere uit het strijdperk treedt!

VWatcher

3de Speeldag

Zaterdag 16 september 2018
-
-
-
-
Zondag 16 september 2018 
-
-
VW Hamme - Berschem Sport
-
 - -
Bekijk hier de volledige Kalender!  


Reeksindeling Seizoen 2018-2019

1 Berchem Sport    
2 R. Cappellen FC    
3 KFC Turnhout    
4 VW Hamme    
5 KFC. Duffel    
6 SC. City Pirates Antw.    
7 K. Bocholter    
8 Hoogstaten VV.    
9 KVV. Vosselaar    
10 Sp. Hasselt    
11 Maasmechelen    
12 KSV. Temse    
13 FC. Heur-Tongeren    
14 Spouwen - Mopertingen
15 RC Hades Hasselt    
16 SP. Sint-Niklaas    

Wie is online

We hebben 66 gasten en geen leden online