header bar 2

  • 1
  • 2
  • 3

Tegen een oud-bekende voor de belangrijke eerste punten

VW HammeCappelen FCNa een leerzame, finaal toch wel geruststellende voorbereiding en een lang niet onaardige bekercampagne staat onze club thans voor de open poort van een nieuwe competitie. Nieuw voor de VWH is de de 2deAmateurliga, overwegend nieuw is de spelerskern, ingrijpend vernieuwd is de omkadering en met een nieuwe voorzitter is het clubbestuur versterkt. Wat nieuw is wekt verwachtingen, maar of die meteen zullen worden ingelost is afwachten. Vertrouwvol, dat wel, want de voorbereiding was intens en, naar de geboekte resultaten, alleszins hoopgevend. Wat trouwens bevestigd werd door een lang niet onaardige bekercampagne. Een beetje jammer van de eerder ongelukkige uitschakeling met het kleinste verschil in de vierde ronde uit bij Harelbeke. Voor hetzelfde geld hadden onze Vigor Wuitens eind van de septembermaand in Hamme tegen KV Kortrijk kunnen spelen.

Het nadeel van het misgelopen bekerfeestje tegen de ploeg van Glen De Boeck heeft het voordeel dat, na een uitwedstrijd bij Hoogstraten, de voorbereiding van het derby met de Sint-Niklase Sportkring niet wordt doorkruist door een prestigieuze bekerpartij. Maar zover zijn wij nog niet. Alle aandacht gaat nu naar de eerste competitiewedstrijd van een seizoen dat in het teken staat van een nieuwe toekomst voor het voetbal in Hamme.

Dat onze eerste tegenstrever de R. Cappellen FC is, heeft iets van een treffen met een verwante geschiedenis van ruim honderd jaar. Cappellen mag dan in de schaduw van de echte Antwerpse clubs wel langer op provinciaal niveau hebben gevoetbald, de oudere Vigor-supporters herinneren zich zeer goed de vaak pittige wedstrijden die in Derde nationale en van 1995 tot 2000 zelfs in Tweede nationale en daarna opnieuw in Derde werden gespeeld.

Het Cappellen van vandaag speelt met een vrij jong team dat rekenen op de routine van een paar spelers met naam en faam als een Emmerik De Vriese (33), gewezen profspeler in buiten- en binnenland (OHL en Antwerp) en Dirk Mathyssen (straks 30) die eerder in Hamme was te zien met o.a. Rupel Boom en RC Mechelen. De eerste dirigeert met het rugnummer 4 de verdediging, de tweede leidt de aanval. Voor Cappellen was hij in het seizoen 2014-’15 goed voor liefst 26 doelpunten. Een andere routinier is de verdediger Wesley Geuens (35), recent nog aan de slag bij Mariekerke en Berchem. De drie speelden in de recente derde bekerronde een spannende, op 3-3 geëindigde partij tegen onze buren van Temse die Cappellen met de strafschoppen uitschakelden. De andere namen, die in een 4-4-2 opstelling aan die wedstrijd begonnen, waren doelman Bjorn Joossens (26) gewezen ploegmaat van onze Arne Ivens bij SV Bornem; de verdedigers Maxim Volant (20), Robin Lenaerts (22), ex-Antwerp, en Nico Lemaire (21); de middenvelders Bart Cornelissen (25), Robbe Kil (24) ex-Antwerp en Maxim Deckers (24) ex-Waalwijk; de aanvaller Andreas Destoop (21). Noteer dat in een vorige bekerronde een viertal andere jongens uit de A-kern speelgelegenheid hadden gekregen: in het doel de jonge Yorne Pirotte (18) en verder de verdediger Vincent De Lil (21), de middenvelder Tom Floren (22) en de Portugese aanvaller Tiago Faria Da Silva (26), ex-Hoogstraten.

Wie voor onze club de voorkeur zullen krijgen om zondagnamiddag de eerste punten thuis te houden, is zaak van de trainer en zijn staf. Frank Magerman zal de keuze maken op grond van de opgedane bevindingen, de fysische fitheid en mentale paraatheid van elke speler afzonderlijk, zijn inpasbaarheid in de voor een slagvaardig team nodige complementariteit en tenslotte de speelwijze (en de gestalte) van de tegenspelers. Gestalte en lef zijn er voor eerst sinds lang opnieuw in de VW-verdediging die in de oefencampagne bij herhaling een indruk van betrouwbaarheid heeft gewekt. Iets waarmee doelman Griffin alleen maar blij kan zijn. Op het middenveld en in de aanval is het momenteel nog wat zoeken naar nog iets meer cohesie, maar die zal zeker niet uitblijven want zowel de nieuw aangetrokken spelers als de niet van talent gespeende eigen jeugdspelers hebben de daartoe vereiste kwaliteiten.

Wie nu vooral niet in gebreke mogen blijven, zijn de supporters. Een oproep geldt niet voor de ‘die hards’ op wie altijd mag gerekend worden maar voor degenen die hun ploeg vorig seizoen in de steek hebben gelaten en liefst ook voor de hopelijk talrijke nieuwsgierigen die, om aantrekkelijk voetbal te zien, de weg naar het gemeentelijk voetbalstadion zullen inslaan. Met zijn allen zijn wij nu immers schatplichtig  aan de mensen die hun nek hebben uitgestoken om onze traditieclub er opnieuw bovenop te helpen. Laat ons er het beste van maken. Nu meteen want de eerste punten staan garant voor een geslaagde seizoenstart! (VWatcher)

3de Speeldag

Zaterdag 16 september 2018
-
-
-
-
Zondag 16 september 2018 
-
-
VW Hamme - Berschem Sport
-
 - -
Bekijk hier de volledige Kalender!  


Reeksindeling Seizoen 2018-2019

1 Berchem Sport    
2 R. Cappellen FC    
3 KFC Turnhout    
4 VW Hamme    
5 KFC. Duffel    
6 SC. City Pirates Antw.    
7 K. Bocholter    
8 Hoogstaten VV.    
9 KVV. Vosselaar    
10 Sp. Hasselt    
11 Maasmechelen    
12 KSV. Temse    
13 FC. Heur-Tongeren    
14 Spouwen - Mopertingen
15 RC Hades Hasselt    
16 SP. Sint-Niklaas    

Wie is online

We hebben 61 gasten en geen leden online