header bar 2

  • 1
  • 2

Gazet Van Antwerpenhet nieuwsblad"Alleen maar mooie herinneringen aan 21 jaar blauzwart"

Vanavond staat met Hamme - Koksijde de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Voor heel wat spelers allicht de laatste match in de blauwzwarte kleuren. Maar ook voor Walter Mertens eindigt vanavond zijn loopbaan bij de Wuitens.

Hoe ben je in Hamme terechtgekomen ?

"Na mijn voetballoopbaan haalde in mijn trainersdiploma aan de Heizelschool. Ik werd daarop trainer bij VK Hamme, Dynamo Beervelde, Eksaarde en Gerda Sint-Niklaas. In 1996 heeft huidig manager en toenmalig trainer Daniël De Paepe me als assistent gevraagd. Samen met Daniël heb ik de promotie naar tweede klasse meegemaakt."

Dat verblijf duurde niet lang ?

"Aan het einde van dat seizoen degradeerden we terug. Na de periode met De Paepe heb ik ook onder Andre Van Maldegem, Rik Van De Velde, Rudy Verkempinck, Fuat Capa, Jean Pierre Van de Velde, Ludo Wouters, Bart Mauroo, Peter Van Wambeke en Bart Struyf gewerkt. Tussendoor heb ik ook vier maal tijdelijk overgenomen. In die periodes heb ik eens een reeks van 9 wedstrijden zonder een nederlaag gehad. Maar zelf had ik nooit de ambitie om hoofdtrainer de worden." 

Wat waren de hoogtepunten uit je loopbaan ?

"De wedstrijden voor de beker van België op het veld van Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik en Sporting Charleroi blijven me altijd bij. Maar de finale van de eindronde in derde klasse en een competitiewedstrijd op Deinze waar ik T1 was en waar we een 2-0 achterstand nog ophaalden blijven me bij. Ik had ook het geluk om met spelers als Thierry Flies, Ludwin Van Nieuwenhyze, Tom Van Hyfte, Thomas De Meyer, Steve De Ridder, Karel De Smet, Bart Goosens en Koen Van Der Heyden te mogen werken. "

Waren er ook ontgoochelingen ?

"Door het onprofessionele gedrag van enkele spelers heb 3 jaar geleden ontslag genomen na de wedstrijd op Dender. Sindsdien was ik coördinator bovenbouw jeugd."

Wat ga je nu doen ?

"Ik blijf supporter en zal nu eindelijk eens de wedstrijden van mijn kleinzoon Mauro, die bij de U8 speelt van Vigor, kunnen gaan bekijken." (IES)

Gazet Van Antwerpen - Het Nieuwsblad 29-04-2017Gazet Van Antwerpen - Het Nieuwsblad 29-04-2017

Wedstrijden 1ste speeldag

Zaterdag 2 september 2017
FC Seraing - A.S.V. Geel-
K.MSK. Deinze - Dessel Sp.-
K.S.K. Heist - Oosterzonen-
Lommel United - Oudenaarde-
Zondag 3 september 2017
Berchem Sport - R. Virton-
VW Hamme - Chatelet-Farciennes-
Knokke F.C. - Maasmechelen-
E. Aalst - FC Dender-


Stand

  Ploeg W P
1 E. Aalst 0 0
2 Berchem Sport 0 0
3 Chatelet-Farciennes 0 0
4 K.MSK. Deinze 0 0
5 FC Dender 0 0
6 Dessel Sp. 0 0
7 ASV Geel 0 0
8 VW Hamme 0 0
9 K.S.K. Heist 0 0
10 Knokke F.C. 0 0
11 Lommel United 0 0
12 Maasmechelen 0 0
13 Oosterzonen 0 0
14 Oudenaarde 0 0
15 FC Seraing 0 0
16 R. Excelsior Virton 0 0

Wie is online

We hebben 68 gasten en geen leden online