header bar 2

  • 1
  • 2

Gazet Van AntwerpenMet een 4-1 zege tegen het zieltogende Koksijde, dat amper nog voldoende spelers bereid vond om de trip naar Hamme te maken, rondden de Wuitens hun eerste seizoen in de hoogste amateurliga af. Tijd voor een feestje.

"Dat feestje hebben we wel verdiend", vond aanvoerder Olivier Speltdooren die voor de gelegenheid kon rekenen op de steun van zijn schoonbroer Laurens De Bock die in de tribune zat. "Het is een bewogen jaar geweest. Op en naast het terrein", vervolgt de Hamse kapitein. "Tussen de lijnen was het week na week puzzelen. Vrijwel geen enkele week was er niemand gekwetst. Halfweg werd ook van trainer gewisseld. Het bestuur deed een goede keuze door Bruno Buyl het roer te laten overnemen. Hij kende de groep en kreeg de boel weer aan de praat. Onze wilskracht bleek uiteindelijk de sleutel van het succes. Kijk maar naar de wedstrijd vorige week op Dender. We hebben toen alle kleuren van de regenboog gezien maar we bleven overeind en bleven knokken. Daar hebben we ons gered. Het ware zonde geweest mochten we de inspanningen die we vorige week hadden geleverd nu in deze wedstrijd niet hadden doorgetrokken."

Daarom bleef Hamme ook na de verrassende openingsfase rustig voetballen om finaal de wedstrijd probleemloos af te werken. "Doel dus bereikt:  een mooie match, een goed resultaat en Olivier Romero die alweer aan zijn 20 doelpunten zit. Net als vorig jaar dus topschutter. Maar dit keer wel bij een ploeg die in de onderste regionen speelt en niet zoals vorig jaar kampioen werd."

Speltdooren beseft dat eerste amateurklasse geen makkelijke reeks is. "Met ploegen die uit het profvoetbal komen en die gedwongen moeten afzakken of ploegen uit lagere die vol ambitie promoveren. Het zal volgend jaar niet anders zijn. Ik hoop echt dat het bestuur er voor kan zorgen dat we de groep verder kunnen samenhouden en enkele ervaren versterkingen kan vinden. Dit seizoen was er een met veel zorgen en stress. Ik denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is."

Voorzitter Bart Steukers laat nog niet in zijn kaarten kijken

"Huiswerk is nog niet helemaal afgerond"

Voorzitter Bart Steukers ging zijn spelers na afloop van de winst tegen Koksijde persoonlijk gelukwensen met het knappe resultaat en het behoud. "Die mannen hebben vanavond zeker een feestje verdiend. Het is hen van harte gegund", aldus de voorzitter die toegaf dat het een stresserend maar tegelijk ook leerrijk seizoen was geweest. "We zijn op bepaalde momenten tegen onze limieten aangebotst en daar moeten we zeker lessen uit trekken. De volgende weken gaan we proberen het huiswerk af te ronden. We zitten nog met enkele spelers uit de huidige kern rond de tafel. Mannen als Impens en Vanderputte moeten we zeker nog spreken. Of er een overeenkomst voor volgend seizoen uit komt zal moeten blijken. Iedereen weet dat de middelen beperkt zijn maar dat we wel correct werken." De kans dat na Deppé (naar Oudenaarde), Raes (terug naar Roeselare) en tweede doelman Goossens (naar Ninove) nog spelers uit de A-kern vertrekken lijkt groot. Ook Dujardin en De Kegel zijn einde contract en topschutter Romero (die zaterdag zijn 20ste doelpunt scoorde) staat in de belangstellingen van heel wat teams.  (IE) 

Bruno Buyl sluit seizoen in schoonheid af 

"Bal ligt nu in het kamp van het bestuur"

Hamme-trainer Bruno Buyl wuifde na de wedstrijd het publiek uitgebreid uit. Het leek wel of Buyl zijn afscheid vierde. "Ik hou daar wel rekening maar ik hoop nog altijd op een vervolg hier in Hamme", bekende de Hamse coach die het seizoen in schoonheid afrondde. "Ik denk dat ik mijn opdracht heb volbracht. Ik leidde de ploeg van 14 naar 35 punten, dat zijn 21 punten op een half seizoen. Iedereen weet dat ik een sterke intellectuele spelersgroep heb. Mannen die als het er op aan komt ook zeggen waar het op staat. Maar ik heb op mijn manier die groep toch in de hand gehad en er altijd voor gezorgd dat ze zowel op training als in de wedstrijden het beste van zichzelf gaven. Dat was volgens mij de sleutel van het succes. Want ook in de voorbije 4 maanden was het vaak piekeren en puzzelen om een uitgebalanceerd elftal tussen de lijnen te krijgen. Ik ben blij voor de groep dat we in ons doel gelukt zijn. Ik weet sinds enkele weken dat ik geen hoofdtrainer meer zal zijn maar ik hoop en weet zeker dat ik als T2 ook nog een toegevoegde waarde kan betekenen. De bal ligt nu in het kamp van het bestuur". (IE)

Jamaïque Vandamme bewondert zijn spelers

"Bestuur wou eigenlijk liever forfait geven"

Jamaïque Vandamme werkte zaterdagavond in Hamme, zijn nieuwe werkgever vanaf 1 juli, zijn laatste wedstrijd als speler-trainer bij Koksijde af. Maar spelen deed Vandamme niet. Hij bleef de hele wedstrijd langs de lijn. "Chapeau voor mijn spelers die toch nog wilden spelen. Het bestuur had eigenlijk forfait willen geven maar ik kon toch nog genoeg jongens motiveren, ook al is er financieel niets meer te rapen voor hen, om de verplaatsing te maken. Uiteraard was dit voor iedereen een seizoen om snel te vergeten. Ook voor mij was er weinig plezier te beleven. Maar ik wou deze jongens niet in de steek laten. Voor de meesten van hen was voetbal alles wat ze hadden. Ik ben het ook voor hen blijven volhouden. Toch hoop ik volgend jaar in Hamme in heel stabiele club terecht te komen. De sfeer was hier vanavond alvast heel speciaal. Laat ons hopen dat er volgend seizoen nog veel meer dergelijke wedstrijden komen", aldus Vandamme die na afloop samen met Hamme-voorzitter Steukers alvast de agenda's al even samen legde. (IE)

Gazet Van Antwerpen  02-05-2017Gazet Van Antwerpen 02-05-2017 

Wedstrijden 1ste speeldag

Zaterdag 2 september 2017
FC Seraing - A.S.V. Geel-
K.MSK. Deinze - Dessel Sp.-
K.S.K. Heist - Oosterzonen-
Lommel United - Oudenaarde-
Zondag 3 september 2017
Berchem Sport - R. Virton-
VW Hamme - Chatelet-Farciennes-
Knokke F.C. - Maasmechelen-
E. Aalst - FC Dender-


Stand

  Ploeg W P
1 E. Aalst 0 0
2 Berchem Sport 0 0
3 Chatelet-Farciennes 0 0
4 K.MSK. Deinze 0 0
5 FC Dender 0 0
6 Dessel Sp. 0 0
7 ASV Geel 0 0
8 VW Hamme 0 0
9 K.S.K. Heist 0 0
10 Knokke F.C. 0 0
11 Lommel United 0 0
12 Maasmechelen 0 0
13 Oosterzonen 0 0
14 Oudenaarde 0 0
15 FC Seraing 0 0
16 R. Excelsior Virton 0 0

Wie is online

We hebben 61 gasten en geen leden online