header bar 2

Deinze KMSKVW HammeOpstaan en weer doorgaan

Een door bijna ondraaglijk veel blessureleed geteisterd Vigor Wuitens Hamme hield op de jongste speeldag met zes invallers ei zo na een punt thuis tegen een vurig Seraing, momenteel een ploeg in opmars die haar ambities niet onder stoelen of banken stopt. Doodjammer dat het onze jongens net niet is gelukt want in het licht van vijf andere uitslagen had het de betekenis gekregen van een overwinning. En dat zou niet eens onverdiend zijn geweest. Niet dat de thuisploeg zich de betere had getoond van de rood-zwarte aspirant-profvoetballers, maar wie getuige was van de verbeten inzet waarmee de blauw-zwarten ervoor hebben gevochten had er gaarne een rechtmatige beloning in gezien.

Wie evenwel de werkelijkheid onder ogen wil zien, beseft al langer dat het rustig competitie-einde dat aan het eind van de heenronde niet denkbeeldig was, een vervlogen droom is. Om in de eindrangschikking de dertiende plaats te ontlopen zal het in de resterende zeven wedstrijden knokken worden tot de laatste speeldag. Alleen de vaststelling dat nog een vijftal andere clubs het even moeilijk zal hebben om zich bij de elite van het amateurvoetbal te handhaven houdt de hoop op een goede afloop nog levend.

Omtrent de kansen van de in de strijd om het behoud verwikkelde ploegen zal er wellicht iets meer duidelijkheid komen nadat op Paaszaterdag Virton en Dender hun inhaalwedstrijd zullen gespeeld hebben. Maar vooraleer dan met de uitwedstrijd bij Berchem, de thuiswedstrijd tegen Oudenaarde, de uitwedstrijd bij Châtelet Farciennes en, op de slotdag, de thuiswedstijd tegen Dessel de slotfase van de competitie wordt ingeluid, vallen er eerst nog drie andere harde noten te kraken. In omgekeerde volgorde zijn dat Virton, Heist en Deinze.

In eerste instantie is het dus te doen om Deinze, rivaal sinds vele generaties voetballers van het provinciale tot het op één na hoogste nationale niveau. Met de VW Hamme momenteel overduidelijk in de underdogpositie want Deinze koestert hoge ambities. Op de jongste speeldag speelden de mannen van Regi Van Acker gelijk bij Knokke maar mochten aanspraak maken op meer. Hadden zij loon naar werk gekregen, de oranje-zwarten hadden hun plaats bij de ‘final four’ niet moeten afstaan aan Dessel dat nipt ging winnen bij Virton.

Sinds SK Deinze in Hamme met het kleinste verschil (0-1) kwam winnen (volgens sommigen een doelpunt met een reukje van ex-VW’er Olivier Romero die aan het eind van de wedstrijd zijn ploeg ook nog behoedde voor een gelijkspel dat zijn vroegere ploegmaats ochtans wel verdienden) kon het nog zeven wedstrijden winnen waarvan nogmaals vijf met het kleinste verschil: uit bij Lommel, E. Aalst en Oosterzonen telkens met 0-1, en bij Patro Eisden Maasmechelen met 1-2; thuis tegen Knokke met 1-0. Omdat men niet zou beginnen spreken van Arsenal Deinze werd dan voor de verandering nu en dan thuis ook wel eens met een iets ruimer verschil gewonnen: van Maasmechelen en Heist met 2-0 en van Oudenaarde zelfs met 4-0. Gelijke spelen waren er uit bij Berchem en Seraing, telkens met 1-1 en, op de jongste speeldag, werd het bij Knokke zoals eerder aangehaald 2-2. Verlieswedstrijden die voor de tegenstrevers een prikkel kunnen zijn, waren de thuisnederlagen tegen Virton (0-3), Chätelet Farciennes (1-2) en Seraing (2-3). Dat het thuis tegen Lommel bij een 0-1 bleef was de gelijke munt waarmee de leider de uitslag uit de heenronde heeft gecompenseerd.

Het oranje-zwart team dat vorige zondag te Knokke gelijkspeelde bestond uit doelman Tom Vandenberghe (25), de verdedigers Arnaud Degreef (25), Matthias Lievens (23), Bart Goossens (33) en Gauthier Liebrecht (23), de middenvelders Seppe Brulmans (23) en Jasper Sols (22), de aanvallers Youssef Chalouk (22), Lennert Mertens (25), Jerome Mezzine (33) en Gert Van Walle (21). Invallers waren Lennert De Smul (21) voor Gauthier Liebrecht (62’) en Olivier Romero Gomez (28) voor Challouk (80’). Challouk is topscorer voor zijn ploeg met 10 doelpunten, Mezzine en Romero waren tot dusver goed voor elk 5 goals.

Het laat zich voorvoelen dat Deinze alles op alles zal zetten om via een overwinning een plaats bij de eerste vier ten koste van Heist of Dessel te heroveren. Dessel speelt thuis tegen Geel het altijd geladen derby tegen Geel, terwijl Heist het voor eigen volk mag opnemen tegen Virton.

De vraag die de VW-supporter zich stelt is natuurlijk wat onze jongens er in deze zware confrontatie zullen van terecht brengen. Het antwoord zal afhangen van de ploeg die tussen kan gebracht worden, van het klimaat in en het verloop van de voorbereiding, van de intensiteit in de drang om er nog eens met volle overtuiging tegen aan te gaan wetende dat het Burgemeester Van De Wiele-      stadion de Vigor Wuiens ligt. Indien iedere speler gemotiveerd is zoals in de huidige omstandigheden van hem mag verwacht worden en de ploeg met de aloude Vigor-spirit bezield is, behoort een verrassing zeker tot de mogelijkheden. Het gebeurt trouwens wetmatig dat na een reeks nederlagen, de neerwaartse spiraal onverwacht de opwaartse wending neemt.

VWatcherStand

Ploeg W P
1 SK LOMMEL 30 71
2 R. KNOKKE 30 61
3 DESSEL SPORT 30 60
4 K.MSK. DEINZE 30 50
5 F.C. SERAING 30 48
6 K. SK. HEIST 30 47
7 OUDENAARDE 30 45
8 EENDRACHT AALST 30 44
9 A.S. GEEL 30 39
10 R. VIRTON 30 37
11 FC. DENDER 30 36
12 OOSTERZONEN 30 34
13 CHATELET-FAR. 30 29
14 VW HAMME 30 28
15 BERCHEM SORT 30 25
16 MAASMECHELEN 30 14

Topscorer

Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 5
Gilles Van Remoortere 5
Yoshi Mariën 3
Olivier Speltdooren 3
Vinnie Audin 3
Jamaïque Vandamme 2
Jules Vits 1
Xavier Luissint 1
Arne Ivens 1

Wie is online

We hebben 240 gasten en geen leden online