header bar 2

VW HammeHeist KSK(Voorbeschouwing) 

Met de K SK Heist krijgt de VW Hamme na Deinze, Beerschot Wilrijk en Virton in de terugronde een vierde en tevens laatste topper op bezoek. De mannen van Karel Keleman staan momenteel op een fraaie vierde plaats die recht geeft op deelname aan de play offs, maar die blijken voor de in Hamme nog niet eerder geziene trainer-coach geen obsessie te zijn. Het grijze Heist van vorig seizoen speelt onder zijn leiding gewoon als herboren, en bewijst met veertien overwinningen en 52 gescoorde doelpunten dat het een aantrekkelijk voetballende ploeg is. Het valt echt op dat Heist tot dusver slechts één keer heeft gelijkgespeeld: tegen Hasselt dan nog en, toevallig of niet, met 2-2…De meeste uitslagen tonen aan dat er zonder al te veel berekening wordt gespeeld om te winnen. Wordt er ook al eens verloren, dan wordt dat er blijkbaar bijgenomen. Een doelpuntensaldo van + 20 oogt in elk geval zeer gezond.

Sinds onze Vigor Wuitens in Heist op den Berg op 5 november 2016 de heenwedstrijd verloren heeft de KSKH opmerkelijke resultaten geboekt. Er werd nadien in acht wedstrijden liefst zesmaal gewonnen: thuis tegen Dessel (2-0), Geel (2-1), Coxyde (3-0) en Sprimont Comblain (5-0); uit bij Deinze (0-5) en bij Dender (4-5). Het aantal verlieswedstrijden bleef in die sterke periode beperkt tot twee: bij Oudenaarde werd het 2-1, in Virton 2-0. Op de jongste speeldag werd er thuis nog verrassend met 1-2 verloren van FC Seraing, maar hierbij moet dan wel worden aangestipt dat Heist de laatste twintig minuten met tien tegen elf heeft moeten spelen na uitsluiting van middenvelder Roel Tambeur.

Mogen, met in gedachten de met 2-0 verloren heenwedstrijd (onze blauw-zwarten werden  daar door de scheidsrechter gedwongen in de zwarte reserve-uitrusting van de thuisploeg te spelen), de VW Hamme kansen worden toegedicht? Waarom niet? Met nog tien minuten te gaan hingen de bordjes daar toch nog altijd op 0-0. Tot Curtis Kabeya met een half gekraakt en afwijkend schot eerder onverwacht kon scoren. Vijf minuten later, op een van die dit seizoen vermaledijde stilstaande fasen, werd het 2-0: een vrijschop werd door sterkhouder Bart Webers in doel werd verlengd. Boeken toe en met lege handen naar huis. 

Youssef Challouk KSK heistYoussef Challouk KSK heistVan de elf spelers die toen aan de aftrap waren, behoorden er zeven die op de jongste speeldag tegen Seraing tussen de lijnen stonden: doelman Niels Stroobants (26); de verdedigers Badiane Amadou Coly (28) en Roel Tambeur (21); de middenvelders David Wijns (30) en Bart  Webers (32); de aanvallers Curtis Cabeya (23) en Youssef Chalouk (21). Anderen  waren de verdediger Roel Grant (33) die met nog een kwartier te spelen vervangen werd door de jonge Deflem), de aanvaller Laurent Dethier (33), de middenvelder Fausto Santoro (19) die inviel  voor Kabeya, en de aanvaller Mathieu Troonbeeckx (19) die inviel voor Dries Ventose. Verdediger Ugo Nwadikwa (24) die in de heenwedstrijd nog op de bank zat en inviel voor Coly, en aanvaller Dries Ventose (27), die toen inviel voor Dries Merckx, waren tegen Seraing  aan de aftrap.

Met veertien doelpunten is onze Olivier Romero Gomez sinds de jongste speeldag topscorer in de Liga 1A, maar met Youssef Challouk (12), Curtis Kabeya (9), Bart Webers (8) en Dries Ventose (7) telt Heist in het palmares van de prijsschutters liefst vier vertegenwoordigers binnen de eerste twintig! Het is best mogelijk dat zij straks in Hamme alle vier onze verdediging  op de proef zullen stellen.

Blijft voor een aanvallend ingesteld VW Hamme de aanval nog altijd de beste verdediging, dan mag de neutrale voetballiefhebber zich aan vuurwerk verwachten. De met het lot van zijn club begane supporter daarentegen hoopt in stilte dat er in de twaalfde thuiswedstrijd van het seizoen een tweede keer ‘de nul’ kan worden gehouden. Wat uiteraard een garantie is om aan het puntentotaal een kostbare eenheid toe te voegen. Een herhaling van de thuisprestatie tegen Deinze zou nochtans nog heel beter zijn. Winnen is immers zonder meer een beslissende stap zetten naar het behoud. In voetballand waar alles kan, is dromen nooit verboden. (wp) 

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt 3-0
R. Virton - R. Sprimont 3-0
Dessel Sport - W.S. Bruxelles 5-1
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde 1-0
Oosterzonen - SK. Deinze 3-1
Maasmechelen - ASV Geel 3-1
FC. Seraing - FC Dender 1-0
VW Hamme - Coxyde 4-1


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 30 80
2 Dessel Sport 30 68
3 Virton 30 62
4 FC. Dender E.H. 30 55
5 KSK Heist 30 54
6 FC Seraing 30 51
7 ASV Geel 30 44
8 Maasmechelen 30 41
9 Oudenaarde 30 40
10 VW Hamme 30 35
11 Oosterzonen 30 34
12 SP. Hasselt 30 32
13 WS. Bruxelles 30 26
14 K.V.V. Coxyde 30 25
15 Sprimont 30 24
16 K.MSK. Deinze 30 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 20
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 7
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Jeroen Vanderputte 3
Olivier Speltdooren 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 72 gasten en geen leden online