header bar 2

Wedstrijdverslagen

FC Seraing 3 - VW Hamme 0

Seraing RFCVW Hamme(Wedstrijdverslag)

Op een grasmat die zich leent tot goed voetbal geeft de scheidsrechter van meet af te kennen dat hij niet geneigd is veel door de vingers te zien. Hij volgt het spel van zeer nabij en fluit bij elke, zelfs geringe overtreding. Op een door Olivier Speltdooren gegeven vrije trap is Dennes De Kegel dicht bij een vroeg openingsdoelpunt maar de paal staat de lokale doelman bij (6’).

Lees meer...

VW Hamme 1 - SK Heist 1

VW HammeHeist KSK(Wedstrijdverslag)

Met twee aanvallend ingestelde ploegen komen er van bij het begin kansen over en weer. De eerste was voor de bezoekers die met Challouk al in de eerste minuut schuin op het thuisdoel afgaat. Hij besluit naast. De Vigor Wuitens zijn gewaarschuwd maar moeten in de eerste tien minuten het meesterschap van Heist ondergaan. Verdedigend werk kost Joey Dujardin dan al snel een gele kaart. Onze blauw-zwarten slagen er gelukkig snel in het tij te keren en het evenwicht te herstellen. Zij tonen zich een tijdje zelf de beteren.

Lees meer...

Dessel Sport 2 - VW Hamme 0

Dessel Sport KFCVW Hamme(Wedstrijdverslag)

Meteen na de aftrap trekt de thuisploeg de aanvalskaart en geeft hiermee haar bedoelingen te kennen: snel scoren. Het eerste gevaar komt er op een vrijschop van Wouter Vosters, de ervaren middenvelder die acht dagen geleden in de uitwedstrijd bij Seraing nog de winning-goal voor zijn rekening nam. Tussen de derde en de achtste minuut moet Griffin Devroe tot driemaal toe ingrijpen op pogingen van Thomas Jutten (ex-Cercle Brugge) die dit seizoen al zes keer tot scoren kwam.

Lees meer...

Sporting Hasselt 2 - VW Hamme 2

Hasselt SportkringVW Hamme(Wedstrijdverslag)

De thuisploeg begint aan de wedstrijd met aanvallende intenties. Een eerste doelpoging van M’Barki wordt zonder veel moeite gepareerd door Griffin De Vroe (3’). Gevaarlijker wordt het wanneer Ouedraogo alleen voor het doel verschijnt maar naast besluit (7’).

Het spel golft nu over en weer met toch de beste kansen voor Hasselt, zeker wanneer van de voet van Ouedraogo een voorzet vertrekt die kan overgenomen worden door Sibidé. De paal brengt redding (15’).

Lees meer...

Patro Eisden Maasmechelen 3 - Vigor Wuitens Hamme 2

Patro Eisden MaasmechelenVW Hamme(Wedstrijdverslag)

Onze Vigor Wuitens begonnen aan de wedstrijd met een onuitgegeven elftal. Zij misten niet alleen de ‘geel-geschorsten’ Stijn De Wilde en Yannick Deppé, maar ook titularis-doelman Griffin De Vroe. Bovendien zat Joey Dujardin op de bank. Wie wel opnieuw mee mocht opdraven was Mitch De Kuyper.

Lees meer...

VW Hamme 0 - R. Exc. Virton 3

VW HammeVirton Royal Excelsior(Wedstrijdverslag)

Een door de afwezigheid van Tom Raes (ziek) en Stijn De Wilde (spierletsel) verzwakt VW Hamme is tegen een gestroomlijnd Excelsior Virton kansloos gebleken. De score, die nog hoger had kunnen oplopen, laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Dat er qua spelniveau een kloof gaapt tussen de toppers en de ploegen die strijd leveren om in de 1A te overleven, staat buiten kijf. Een lichtpuntje nochtans: de invalbeurt van rustbrenger Jeroen Vanderputte die sinds september 2016 niet meer aan spelen was toegekomen.

Lees meer...

VW Hamme 1 - Beerschot Wilrijk 2

VW HammeBeerschotwilrijk KFCO(Wedstrijdverslag)

Een in alle opzichten professioneler - lees voetbaltechnisch en tactisch, maar ook in het uitlokken en veinzen van fouten -  Beerschot Wilrijk heeft uiteindelijk verdiend gewonnen van een moedig strijdende thuisploeg. Met nog tien minuten te spelen stond een onverhoopte 1-1 nog steeds op het scorebord, maar toen viel het fatale misschien wel vermijdbare tweede doelpunt. De genadeslag nadat in de slotminuut van de eerste helft een 1-0 voorsprong was prijsgegeven. Het aantal hoek- en vrijschoppen op het conto van de bezoekers was een veelvoud van dat van de gastheren. Zoiets zegt genoeg, al kan het ook te maken hebben met de door de scheidsrechter aan de dag gelegde ijver die, helaas, Stijn De Wilde en Yannick Deppé een derde gele kaart heeft gekost.

Lees meer...

R. Sprimont Comblain 2 - VW Hamme 3

Sprimont ComblainVW Hamme(Wedstrijdverslag)

Na een ingetogen minuut stilte ter nagedachtenis van het in een verkeersongeval omgekomen VW-voetballertje Oskar geeft de thuisploeg op een wat hobbelig maar voor het overige vrij goed bespeelbaar veld meteen te kennen haar kans te zullen gaan. Onze in het wit spelende Vigor Wuitens zijn verwittigd en laten zich niet intimideren door hun in gestalte en gewicht imponerende gastheren.

Lees meer...

KSV Oudenaarde 1 - VW Hamme 4

Oudenaarde KSVVW Hamme(Wedstrijdverslag KSV. Oudenaarde - VW Hamme)

Op een goed bespeelbaar veld komt de eerste doelpoging op naam van de thuisploeg wanneer Jesse Martens vanop de flank voorzet en een ploegmaat met het hoofd overneemt maar de bal niet de goede richting kan meegeven.

Hamme laat niet begaan en gaat combinerend in de aanval. Wanneer Stijn De Wilde wordt aangespeeld, slaagt hij erin de thuisverdediging met een lob-bal voor schut te zetten. Een attente Olivier Romero verschalkt zijn bewaker, gaat door en scoort: 0-1 (5’)

De Vigor Wuitens duwen door maar als Stijn De Wilde in ‘de zestien’ wordt neergelegd wil de scheidsrechter van geen strafschop weten.

Lees meer...

VW Hamme 1 - RWS Bruxelles 0

VW HammeBruxelles RSW(Wedstrijdverslag)

De tiende thuiswedstrijd van het seizoen was zeker niet de mooiste maar met twee ploegen die wilden winnen was er hoogspanning van de eerste tot de laatste minuut. Tegen een gestalterijk en fysiek sterk White Star hebben onze aanvallend ingestelde Vigor Wuitens het nooit gemakkelijk gehad. Integendeel, toen zij diep in de tweede helft eindelijk konden scoren en instinctmatig gingen terugplooiden kregen zij het nog bepaald moeilijk. Gelukkig voor hen konden de Brusselaars hun bij momenten nadrukkelijk overwicht bij gebrek aan besluitvaardigheid niet verzilveren. Maar wat telt, is dat met een zesde seizoenzege en een eerste wedstrijd zonder tegendoelpunt in de rangschikking de dertiende plaats kon ingeruild worden voor een veiliger elfde stek.

Lees meer...

VW Hamme 3 - SK Deinze 2

VW HammeSK. Deinze(Wedstrijdverslag)

Met Bruno Buyl als coach gaat een onuitgegeven VW-formatie van start tegen een Deinze op haar sterkst. In het besef dat zij niets te verliezen hebben, beginnen onze jonge jongens geconcentreerd maar rustig aan hun opgave. Deinze probeert het spel te maken maar neemt blijkbaar de tijd, zodat er aanvankelijk weinig te beleven valt.

Lees meer...

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 26ste speeldag

Vrijdag 24 maart 2017
Beerschot Wilrijk - W.S. Bruxelles   2-0
FC. Seraing - VW Hamme  3-0
R. Virton - SP. Hasselt  6-0
Maasmechelen - FC Dender  0-1
Oosterzonen - Dessel Sport 1-3
Zondag 26 maart 2017
Oudenaarde - R. Sprimont  1-1
ASV Geel - Coxyde  4-1
K.SK. Heist - SK. Deinze  2-2


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 26 68
2 Dessel Sport 26 58
3 Virton 26 50
4 FC. Dender E.H. 26 49
5 KSK Heist 26 45
6 FC Seraing 25 40
7 Oudenaarde 26 40
8 ASV Geel 26 38
9 Maasmechelen 26 29
10 SP. Hasselt 26 28
11 VW Hamme 26 28
12 Oosterzonen 26 27
13 K.V.V. Coxyde 26 25
14 WS. Bruxelles 26 25
15 Sprimont 25 20
16 K.MSK. Deinze 26 14

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 30 gasten en geen leden online