Missie

Missie van de club

Met stamnummer 211 is Vigor Wuitens een van de oudste clubs van het land. In al die jaren is VW een begrip geworden in de voetbalwereld. Van Virton tot Koksijde, van Boussu tot Wezet: wie Hamme noemt, krijgt al snel de mooiste verhalen te horen over de Hamse voetbalvereniging.

In die jaren is er ook veel veranderd, maar de kernwaarden van de club zijn opvallend intact gebleven. VW Hamme wil een familieclub zijn, waar jonge spelers uit eigen jeugd en eigen streek volop hun kans krijgen. Een club die zijn volkse karakter niet wil opgeven maar tegelijk wil steunen op een solide interne structuur waarin alle aspecten van het voetbalgebeuren zo deskundig mogelijk worden aangepakt. Een club die op het veld niet louter kiest voor het resultaat, maar verzorgd en aanvallend voetbal wil brengen waarmee de toeschouwers worden verwend.

Kortom, een club die ambitie koppelt aan een gezond beheer. VW is niet de club van de ronkende transfers, van de grote krantenkoppen. Wel van de gerichte aankopen, een gedreven scouting, en vlotte doorstroming van jeugd en beloften.

Die basiswaarden zijn enkel haalbaar door de vele krachten te bundelen. In plaats van vedetten kiest de club voor personen die zich 100% willen inzetten op en naast het veld, personen die de befaamde Vigor-spirit op alle mogelijke manieren in de praktijk willen brengen. Het geheel is groter dan de som van de delen, dat geldt zeker ook in de amateursport!

Als vereniging met uitgesproken sociale functie wil VW het Hamse bedrijfsleven, andere organisaties in de buurt en ook de supporters en sympathisanten actief betrekken bij al zijn initiatieven. Voetbal kan immers een drijfveer en hefboom zijn om mensen dichterbij te brengen en een rol van betekenis te spelen binnen de eigen gemeente. Samen maken we van Vigor Wuitens een club die met trots terugkijkt op zijn rijke geschiedenis maar tegelijk zelfverzekerd bouwt aan een mooie toekomst. Een club die met bescheiden middelen in staat is tot grootse prestaties. Forza Vigor!