Voorbeschouwing Bocholt - VW Hamme

Alles kan nog

Schrijven de Vigor Wuitens, de blijvers en de vertrekkers uit de spelerskern 2018-’19 die Bocholt VV op de voorlaatste dag van de reguliere competitie partij gaan geven, op zondag 28 april clubgeschiedenis door met de drie punten naar Hamme terug te keren? Indachtig de 0-6 pandoering op de voorlaatste speeldag van de heenronde zullen weinig gokkers geneigd zijn daar op in te zetten. Echte supporters daarentegen durven erin geloven omdat noch de Bocholter voetbalvereniging noch de VW Hamme van toen vandaag nog dezelfde zijn. De door Brouwerij Martens (°1758) gesponsorde Limburgse club was op haar topmoment in de tweede periode van de competitie aan vijf opeenvolgende overwinningen na de eerste te hebben afgesloten met een sterke 21 op 30. Met in de heenronde 36 op 45 was Bocholt, ook als best voetballende ploeg, toen echt wel de toonaangever van de reeks.

Het zag er dus naar uit dat Bocholt met een jonge, grotendeels uit de eigen jeugdwerking gerekruteerde ploeg mee zou dingen naar de titel. Maar zoals ook een fel verjongd en grondig vernieuwd VWH-team in kortere periodes heeft ondervonden, volgt op een sterke reeks een terugval en die was voor Bocholt met een 3 op 18 in de aanvang van de terugronde bijna even spectaculair als de verbluffende start. Na een kortstondige heropflakkering in de derde periode – een gelijkspel uit bij Duffel (0-0) en een thuisoverwinning tegen de City Pirates (2-1)- ging het met 1 op 12 zelfs naar een nieuw dieptepunt. De eerste tegenstrever die ervan profiteerde was Turnhout dat won met 4-1. Vervolgens werd thuis verloren van Hoogstraten (0-1) en uit bij Hasselt met 3-0. Tot in de daarop volgende thuiswedstrijd gelijkgespeeld werd tegen Vosselaar (2-2).

Laat thans evenwel duidelijk zijn dat met een 6 op 6 uit de jongste twee wedstrijden – een uitoverwinning bij Temse (0-1) en een ruime thuisoverwinning tegen Heur Tongeren (4-1) - Bocholt opnieuw in goeden doen is. Of het ‘stopzetten per direct’ van de samenwerking met de eerder hoog geprezen Mirko Licata ermee te maken heeft, is een vraag die een buitenstaander liever in het midden laat. Feit is dat Rony Van Gompel, voorheen technisch directeur, voor de ommekeer heeft weten te zorgen. Terloops: voor het volgend seizoen heeft de club met Patrick Witters een voormalige T2 van onze club als nieuwe T1 aangetrokken.

Maar wat ons vandaag bezighoudt is de wedstrijd van zondag. Aan een cadeau mogen onze jongens zich zeker niet verwachten want Bocholt koestert eindronde-ambities en wil in het slot van de competitie Temse nog van de derde plaats verdringen. De jonge spelers die hebben bijgetekend willen zich tonen en zullen op sleeptouw worden genomen door een Wouter Scheelen (33) en een Christophe Bertjens (26), twee voor het niveau van 2de Amateur toch wel kleppers van formaat. Beiden hebben een profverleden bij Westerlo.

Onze Vigor Wuitens staan ongetwijfeld voor een zware opgave maar beseffen al te goed dat zij geen andere keuze hebben dan alles geven om de wedstrijd te winnen in afwachting dat de uitslagen van de andere ploegen die omtrent het behoud nog geen wiskundige zekerheid hebben, klaarheid zullen scheppen omtrent de inzet van hun op de slotdag tegen de City Pirates Antwerpen te spelen thuiswedstrijd. Met drie punten erbij is het best mogelijk dat de VW Hamme dan in eigen huis nog kan knokken voor de bevrijdende dertiende plaats! Laat ons de vingers kruisen.

(VWatcher)