zo 06-09-20 | 15:00 |  SK Lochristi vs VW Hamme

Voorbeschouwing SK Ronse - VW Hamme

In de Vlaamse Ardennen op zoek naar de eerste punten

Naast de titelfavorieten Knokke en Mandel United, die op de openingsspeeldag meteen fors uithaalden op verplaatsing, mag SK Ronse samen met de buren van KSV Oudenaarde wellicht gerekend worden tot een van dé outsiders voor de titel.

Begin dit jaar stond de vereniging met stamnummer 38 nog in de rustige middenmoot, maar de terugkeer van Patrick Decuyper naar zijn roots bracht alles in een stroomversnelling. De voormalige sterke man van Antwerp en Zulte Waregem nam het voorzitterschap over en maakte plannen voor een lokale talentenschool bekend. Dankzij de nieuwe wind haalde het kapitaalkrachtige Ronse nog de eindronde, waarin achtereenvolgens Mandel United, RC Gent en Olympia Wijgmaal voor de bijl gingen. In de finale tegen Visé leek de promotie naar eerste amateurs binnen te zijn tot 5 minuten voor tijd, toen de bezoekers toch nog (mogelijk vanuit buitenspel) konden scoren. Een domper op de vreugde dus, maar de club wil dit seizoen op het elan voortgaan en trok smaakmakers als goalgetter Cardon (Menen), Lambo (Winkel Sport) en Kyeremeh (RC Gent) aan. In de beker werd alvast vlot de 1/16e finale gehaald en wacht eind september een zeer aantrekkelijk thuisduel tegen landskampioen RC Genk. In de competitie werd vorige zondag 2-2 gelijk gespeeld bij RC Harelbeke, al hadden de bezoekers het betere van het spel.

Opnieuw een lastige klus voor onze jongens, maar tegen een ploeg die voor voetballende oplossingen kiest komen er zeker mogelijkheden. De even ongelukkige als onverdiende nederlaag tegen RC Gent mag niet blijven hangen, wat we moeten onthouden zijn de “drive, inzet en snelheid” die de sterk spelende Bavo De Witte terecht aanhaalt in de krant. Wat dat oplevert zien we zaterdagavond in het O. (Orphale) Cruckestadion, Forza Vigor!

(VWatcher)