zo 17-02-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KS Hasselt

Achteraf bekeken: Berchem Sport - VW Hamme

Als wuitens leeuwen worden

Er zijn wel meer van die draws die een overwinning waard zijn. Maar met een noodgedwongen alweer gewijzigd team viermaal scoren nadat het in vier op rij verloren vorige wedstrijden slechts tweemaal was gelukt, is een klein mirakel. Wat vermogen onze Wuitens tegen de Leeuwen van ’t Stad? Het was de titel boven een voorbeschouwing die besloot met de bedenking dat eens niet verliezen in de gegeven omstandigheden al een opsteker zou zijn. Wel, dat is tot opluchting van de VW-familie in de slotminuten van een ongelooflijk spannende wedstrijd voor mekaar gekomen. Met teruggevonden Vigor-spirit is het lot van een vijfde nederlaag op rij bezworen en krijgt het vertrouwen in wat nog komt een welkome boost.

Een 4-4 is op zich een uitzonderlijke uitslag, al is het in de voetbalgeschiedenis zeker geen unicum. Wel bijzonder is het scoreverloop dat leest als een bewijs voor de teruggevonden mentale weerbaarheid na de slappe vertoning van een week voordien thuis tegen Turnhout. Het gebeurt wellicht uiterst zelden dat op voorsprong gekomen bezoekers door de thuisploeg op een 3-1 achterstand worden gespeeld, terugkomen tot 3-3, opnieuw op achterstand geraken maar er uiteindelijk toch nog in slagen een 4-4 op het scorebord te krijgen. Bevestiging van de voetbalwijsheid dat de laatste minuut even belangrijk kan zijn als de eerste.

Dat de lokale oefenmeester in een interviewtje voor ATV het over een ‘doelpunt in de kluts’ had, zal wel een uiting van frustratie zijn geweest want wie het filmpje een paar maal rustig bekijkt, stelt vast dat de mooiste van de acht doelpunten blauw-zwart gekleurd zijn. Klassieke doelpunten na een aanval opgezet aan de zijlijn waarna van tegen de achterlijn een voorzet volgt die aan de verste paal in doel wordt gekopt.

Door het op Berchem veroverde gouden punt mag de eerstvolgende thuiswedstrijd nu met vertrouwen tegemoet worden gezien, temeer daar voor die belangrijke partij kernspelers worden gerecupereerd die de VW-verdediging opnieuw vastere vorm zullen geven. Voor wie tegen een matig scorende tegenstander ‘de nul’ kan houden volstaat meestal één doelpunt om te winnen. Met een VW-aanvalsmachine die bewezen heeft waartoe zij in staat is, mag dat geen probleem zijn. Zelfs niet in het besef dat, op de top 3 van de rangschikking na, er straks moet gespeeld worden tegen een team dat met 20 tegendoelpunten in 18 wedstrijden kan bogen op een ijzersterke verdediging. Van onze Vigor Wuitens wordt dan ook verwacht dat zij opnieuw als leeuwen zullen spelen!