Achteraf bekeken: VW Hamme - Heur Tongeren

Na alweer een zware teleurstelling

Zolang er leven is blijft er hoop

De wedstrijd die had moeten gewonnen worden, is niet verloren. Helaas, de zo betrachte vierde thuisoverwinning en de daaraan verbonden broodnodige punten zijn aan onze club voorbijgegaan. Tegen Heur Tongeren, de zwakste ploeg van de reeks, werd ei zo na zelfs een negende thuisnederlaag geleden want de gelijkmaker kwam pas in blessuretijd op het scorebord. Eén puntje dus en niet de verhoopte drie met het gevolg dat de Vigor Wuitens niet van de barrageplaats zijn weggeraakt en daarop ook niet meteen uitzicht krijgen.

Het lijdt geen twijfel dat de spelers hun wedstrijd hebben aangevangen met de wil om de punten thuis te houden, maar eerst een vroege achterstand oplopen en na de gelijkmaker op 1-2 worden gezet zijn niet van aard om een na drie opeenvolgende nederlagen aangetast vertrouwen te hervinden. Ook het feit dat de ploeg sinds de uitzege bij Hades eind februari niet meer tot scoren was gekomen, zal er geen deugd aan hebben gedaan. Er wordt bij momenten wel niet onaardig gespeeld, maar het ontgaat de schaars geworden supporters niet dat er gebrek is aan een leidersfiguur, een speler die de ploeg op sleeptouw neemt en er bij de maats met Vigor-spirit het vuur in jaagt.

De tijd dat er naar de huidige, nog resterende ‘concurrenten’ niet diende omgezien te worden omdat de VW Hamme met het binnen de groep voorhanden potentieel in staat mocht worden geacht de eigen boontjes te doppen, is nu duidelijk voorbij. De marge om het lot nog in eigen handen te kunnen nemen is inderdaad krap geworden en het ontgaat ook niemand dat blessurelast en schorsingen het uitzicht van het plaatje nog wat somberder maken.

Indien er toekomende zondag uit bij Duffel niet minstens kan worden gelijkgespeeld, wordt dan, rekening houdend met de uitslag van Spouwen Mopertingen tegen City Pirates, de op paaszaterdag tegen Vosselaar te spelen inhaalwedstrijd al de wedstrijd van de laatste kans? Het zou kunnen, maar net zo goed ook niet. Stel, bij voorbeeld, dat Berchem op bezoek bij Duffel, en SKN Sint-Niklaas bij Spouwen Mopertingen ons in hun inhaalwedstrijd een helpende hand toesteken, dan wordt het toch ook weer uitkijken naar de uitslagen van Turnhout-Spouwen Mopertingen en City Pirates- Duffel op de voorlaatste speeldag, zij het dan met die voor de VW Hamme onheilspellende retourwedstrijd bij Bocholt.

Maar omdat er in voetbal nu eenmaal mirakels gebeuren, in de eerste plaats voor ploegen die voor een resultaat durven gaan, zullen speculaties nooit meer zijn dan wat natte vingeroefeningen. De zware teleurstelling na de wedstrijd van zaterdagavond vergt om te beginnen mentaal oplapwerk maar eens de kopjes leeggemaakt begint de voorbereiding op de volgende wedstrijd die beter moet dan de voorgaande. Op zich al een nieuwe uitdaging.