zo 01-09-19 | 15:00 |  VW Hamme vs KRC Gent

Achteraf bekeken: VW Hamme - RUS Beloeil

Bekercampagne nu al geslaagd, al wat nog komt is bonus

De bezoekers uit Henegouwen kwamen verrassend degelijk en strijdlustig voor de dag, maar uiteindelijk heeft de kwaliteit van de Hamse spelerskern toch de doorslag gegeven.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor blauw-zwart, want een alweer beresterke Sikumoya kopte na 7 minuten de bal in doel. De jeugdige thuisploeg (gemiddelde leeftijd 23 jaar!) ging dan wat nonchalanter acteren, gelukkig deed Mauro Van Den Wildenberg daar niet aan mee en stond hij andermaal erg secuur te keepen. Iets voor het halfuur werd het dan 2-0 (opnieuw Sikumoya), enkele minuten later konden de gasten verdiend aansluiten (2-1). Gelukkig was er even voor rust Joran Triest die met een vrije trap de geruststellende 3-1 kon scoren. In de tweede helft toonde VW een rustig overwicht en vielen er nog twee doelpunten, via De Man en De Rauw. Opdracht met glans volbracht dus en komende zondag volgt de beloning met een duel tegen ex-eersteklasser Tubeke – zelfde plaats, zelfde tijd en hopelijk ook met dezelfde spirit.

Na een handvol oefen- en bekerwedstrijden is het nog wat vroeg om echt conclusies te trekken, maar we mogen toch stellen dat er muziek in deze groep zit. Nu gaan zweven is niet aan de orde want het blijven wel overwegend tegenstanders uit lagere klassen, anderzijds: al zowat de helft van onze reeksgenoten ligt intussen uit de Croky Cup na verlies tegen vaak minder bekende namen. Aangename vaststelling is ook dat al een 12-tal verschillende spelers de weg naar het net vonden, wat toch bewijst dat er heel wat alternatieven zijn binnen de kern.

Dit alles komt zeker aan bod tijdens de ploegvoorstelling van woendag aanstaande, een avond waarop iedereen met sympathie voor het Hamse voetbal van harte welkom is. Het enthousiasme van alle medewerkers van de club zal ongetwijfeld uitmonden in een bruisende afterparty. Forza!