zo 27-10-19 | 15:00 |  KFC Merelbeke vs VW Hamme

Achteraf bekeken: Cappellen FC - VW Hamme

En nu alle ogen gericht op de competitie

Het bekerverhaal van VW Hamme is afgelopen na nipt 1-0 verlies bij Cappellen. De derde opeenvolgende nederlaag met het kleinste verschil tegen de Noord-Antwerpenaren, al had het anders kunnen lopen.

Na een sterk begin van de thuisploeg herstelde VW – met Triest in de spits, die dan toch niet geschorst bleek – het evenwicht en al snel was het duidelijk dat het eerste doelpunt van cruciaal belang zou zijn. Zo’n gelijkopgaande wedstrijd wordt vaak door details beslist, en die details waren: Hamme dat niet scoorde voor de rust, Cappellen dat het wel deed kort na de pauze via Robbe Kil. VW probeerde wel nog met veel goede wil, maar de ervaren gastheren hielden stand en zo bleef het spannend tot de fel gecontesteerde scheidsrechter voor het einde blies.

Jammer, maar een volgende ronde tegen Eupen is nu ook geen affiche die het Wuitensstadion zou doen volstromen. Laat ons toch de positieve punten onthouden: blauw-zwart deed het prima tegen een rivaal die ook dit seizoen vlot in de (sub)top van zijn reeks zal meedraaien. Het bekerparcours belooft veel goeds voor wat nog komt, fysiek en mentaal zijn onze jongens er helemaal klaar voor. En, niet te vergeten: de talrijk opgedaagde bezoekende supporters zorgden ervoor dat VW wel een thuismatch leek te spelen. Ook zij zullen dit seizoen een belangrijke rol spelen!

Kortom, om even de geplaagde Anderlecht-supporters te parafraseren: wij geloven niet in het drama, wel in het proces. In de kranten waarschuwde de trainer er nog eens voor niet te gaan zweven. Met een jonge ploeg en beperkt budget is er geen plaats voor euforie, wel voor ‘goesting’ om erin te vliegen en een en ander te bewijzen. Te beginnen komende zondag tegen RC Gent, Forza Vigor!