zo 06-09-20 | 15:00 |  SK Lochristi vs VW Hamme

Achteraf bekeken: SK Ronse - VW Hamme

Het moet én kan beter

Was de thuisnederlaag tegen RC Gent nog grotendeels te verklaren door een ongezonde dosis pech, dan valt er tegen het verlies met identieke score bij SK Ronse heel wat minder in te brengen. VW kreeg nooit vat op de wedstrijd en werd in zowat alle linies overtroefd.

De powerplay die de rood-blauwen vanaf minuut één tentoonspreidden leverde voor de rust slechts één doelpunt op via Kyeremeh, na een misverstand in de Hamse achterlijn. Een verdiende tweede (en derde) treffer stierf op het doelkader, zodat VW toch nog hoop kon koesteren. Na de koffie bleef Ronse rustig heer en meester, tot Vergeylen verrassend kon gelijkmaken. Lang duurde de vreugde echter niet, want met een mooie treffer van de altijd gevaarlijke Cardon bleef VW toch nog verstoken van een gevleid punt.

Een ramp is dit niet, veel ploegen in de reeks zullen dit seizoen een even lastige avond beleven aan de taalgrens. Het is ook al een tijdje duidelijk dat de kalendermaker blauw-zwart niet echt gunstig gezind is, met duels tegen forse titelkandidaten in de eerste speeldagen. Wel mag de supporter een reactie verwachten van zijn team, dat geprikkeld en supergemotiveerd moet gaan voor de 3 punten tegen Sparta Petegem. Forza!

(VWatcher)