za 04-04-20 | 20:00 |  VW Hamme vs KFC Mandel United

Achteraf bekeken: Sparta Petegem - VW Hamme

Driemaal het deksel op de neus

De nieuwe, gedreven Hamse trainer Verstraeten pleitte in de krant terecht voor meer zakelijkheid en maturiteit na een rits wedstrijden (met name op verplaatsing) met veel lofbetuigingen van de tegenstander maar zonder punten. Wel, net met die elementen kon Sparta Petegem onze VW met een nipte 3-2 verslaan.

Blauw-zwart startte nochtans opperbest aan de wedstrijd, met kansen voor Smet, Vergeylen en vooral Triest, die de deklat deed trillen na een mooie lob. En dan gebeurt wat helaas al zo vaak is geschied dit seizoen: eerste kans voor de thuisploeg na een vrije trap en meteen raak. Tot driemaal toe zelfs, want binnen het halfuur stond zowaar de 3-0 op het bord. Het leek een trieste namiddag te gaan worden in het (zo goed als lege) stadion aan de Gaversesteenweg, maar niet lang voor de pauze kon onze kapitein Vergeylen toch de 3-1 scoren na knap voorbereidend werk van een sterk spelende Ringoet – die volgende week overigens geelgeschorst is.

Na de rust, met Mingiedi en Ponnet in de ploeg, bleef blauw-zwart het proberen met een lovenswaardige spirit, maar de Spartanen zijn ervaren en gewiekst genoeg om de wedstrijd op alle mogelijke manieren proberen dood te maken. Een goed kwartier voor tijd kregen ze nog een (bedenkelijke) strafschop die door de Hamse doelman werd gepakt, meteen daarna scoorde De Man de aansluitingstreffer maar daar bleef het uiteindelijk bij.

Hard, onrechtvaardig maar zo gaat dat als je onderaan staat. Er resten nu nog 12 wedstrijden en de situatie is alarmerend maar niet uitzichtloos: enerzijds speelt VW nog tegen zowat de volledige rechterkolom, dat zijn minstens 18 kostbare punten die op het spel staan. Anderzijds speelt het nog 7 maal in eigen huis, een goede afloop is dus enkel mogelijk als de jongens van Verstraeten nu ook eindelijk in het eigen bastion hun kop ervoor leggen – te beginnen in de komende twee duels tegen Harelbeke en Oudenaarde. Forza!