za 04-04-20 | 20:00 |  VW Hamme vs KFC Mandel United

Achteraf bekeken: VW Hamme - KRC Harelbeke

VW Hamme en voetballogica, het was al vaak een moeilijk huwelijk dit seizoen. In Petegem werd echt wel goed gevoetbald maar stond na een halfuur zowaar een droge 3-0 stand op het bord. Tegen Harelbeke viel eindelijk alles wel in de goede plooi en werd met niet eens overdreven, identieke cijfers gewonnen.

Blauw-zwart, dat de geschorste Ringoet moest missen en waar nieuwkomer Lodders zijn debuut maakte in een nieuwe verdedigende opstelling, startte weer vlammend en dat werd al snel beloond met doelpunten van De Man, Smet en Vergeylen. De zege kwam daarna nooit meer in gevaar en een hogere score had zeker gekund, veel belangrijker was het echter dat eindelijk nog eens de drie punten konden worden binnengehaald. Merelbeke, Menen en Sint-Niklaas verloren, zodat in de rechterkolom alles weer wat dichter bij elkaar komt. Aangezien er nog heel wat rechtstreekse duels op de agenda staan, ligt de reddingsstrijd nog helemaal open. Het is nu dus kwestie om, na een weekje verplichte rust, te proberen op het elan door te gaan en punten te blijven sprokkelen. Aan motivatie ontbreekt het onze jongens duidelijk niet, gedreven door een nieuw trainersduo dat nu al een schot in de roos blijkt.

In de mooie reportage van TV Oost bleek nog maar eens hoeveel mensen met het lot van blauw-zwart begaan zijn. Ook na 7 verliespartijen op rij bleven de supporters voor sfeer zorgen – al veel te veel keren hebben we dit seizoen in lege en doodstille stadions van hooggeklasseerde tegenstanders gespeeld. Ook algemeen manager Ronny Van Acker sprak geruststellende woorden: in tijden waarin clubs spartelen om financieel en organisatorisch te overleven is onze vereniging gewoon kerngezond en klaar om de toekomst met vertrouwen en enthousiasme tegemoet te zien.

Forza Vigor!