zo 13-12-20 | 15:00 |  VW Hamme vs FC Lebbeke

Achteraf bekeken: VW Hamme - Avanti Stekene

Welkom in derde afdeling

Welkom in derde afdeling, waar je louter op basis van palmares, talent of individuele kwaliteiten geen wedstrijden wint. Veel van onze tegenstanders zijn vrijwel onbekend, hebben soms geen rijke geschiedenis in het nationale voetbal en ook geen royale business seats. Maar ze kunnen wel verdomd goed shotten, zo bleek ook vorige zaterdag tegen Avanti Stekene.

Sinds de promotie uit 1e provinciale in 2017 is de Stekense fusieclub verbazend snel uitgegroeid tot stabiele derdenationaler. Dat is zeker ook de verdienste van trainer Rieno Van Oost, de voormalige goalgetter die aan zijn achtste seizoen bij de club bezig is en daarom ook wel eens de ‘Francky Dury van het Waasland’ wordt genoemd. Hij werkt al jaren met ongeveer dezelfde kern en dat werpt duidelijk zijn vruchten af: dit seizoen wordt voorzichtig gewag gemaakt van het mikken op een periodetitel en dat is niet te hoog gegrepen indien we afgaan op hetgeen we zaterdag hebben gezien.

Onze jongens werden gewoon op alle vlakken afgetroefd door een team dat precies de wapens hanteert die ons Vigor zouden moeten kenmerken: ploeggeest, inzet, vechtlust… Een meer dan verdiende 1-4 zege dus voor Avanti, dat kan tellen als ‘wake-up call’ voor blauw-zwart. Voor het klassement heeft het gelukkig geen ernstige gevolgen: opmerkelijk is dat behalve de draw tussen Oostkamp en Voorde alle bezoekende ploegen met de winst aan de haal gingen (het duel tussen Eppegem en Lochristi werd afgelast wegens corona). Na 2 speeldagen heeft geen enkele ploeg nog het maximum van de punten! Zeker in coronatijden zijn de budgetten en dus ook de spelerskernen beperkt, nog meer dan anders geven de eerder beschreven mentale aspecten de doorslag wanneer op het gras wordt beslist over winst en verlies.

Voor VW was afgelopen zaterdag een avond om snel te vergeten, of beter gezegd: een avond om lessen uit te trekken die moeten worden meegenomen naar volgend weekend. Dan wacht nog zo’n team dat er altijd vol voor gaat: Jong Lede, dat (met Yorick Verplancke in de basis) wel verrassend verloor van Sint-Niklaas, maar toch her en der getipt wordt als mogelijke seizoensrevelatie. De voorbije weken hebben de groen-witten onder meer al gewonnen tegen Wetteren (vriendschappelijk), Eppegem en Patro Eisden (Croky Cup). De jongens van Kim Verstraeten weten dus wat hen te doen staat: knokken, vlammen en hun hoofd ervoor gooien om de misstap helemaal weg te vegen. We rekenen op hun eergevoel om zondag weer het echte Vigor aan het werk te zien. Forza!

En dan nog dit: de bolwassing tegen Stekene inspireerde onze oude getrouwe VWH-supporter Willy Peersman tot de onderstaande haiku:

Zij liepen er bij

Elf Wuitens zonder Vigor

Supporters leden

P.S. In het duel liep bezoeker Joëll De Smet een ernstige blessure op, we wensen hem een vlot herstel!