Nabeschouwing Elene-Grotenberge - VW

Achteraf bekeken: “Opluchting”

Na enkele lastige weken, met minder puntenwinst dan gehoopt en verdiend, kon onze blauwe-zwarte vereniging eindelijk weer aanknopen met een stevige overwinning. Nieuwkomer Elene-Grotenberge werd met maar liefst 0-4 verslagen, al was er van een sportieve overrompeling beslist geen sprake.

De blauw-witte fusieclub uit de rand van Zottegem maakte het de fiere kampioen Kalken vorig seizoen al knap lastig in 1e provinciale en wil ook een reeks hoger een rol van betekenis spelen. Het eerste halfuur verliep gelijkopgaand zonder al te veel hoogtepunten, maar dan kon Vigor op korte tijd liefst driemaal scoren via Bavo, Beau en Jim en was de wedstrijd eigenlijk al aan de rust gespeeld. Na de koffie kon VW natuurlijk bevrijd voetballen en via het kwieke duo Mbow-Lokando kwamen er nog enkele kansen, waarvan Jordy er eentje kon afronden. Een klinkende 0-4 eindstand dus en terechte vreugde in het bezoekende kamp. Euforie mag er echter niet zijn, want er blijven nog heel wat werkpunten: de spelopbouw was vooral in het eerste halfuur niet geweldig en de ploeg toonde zich wel efficiënt, maar zeker niet dominant. Bovendien krijgt deze driepunter enkel maar glans als er volgende week eindelijk ook eens in eigen huis gewonnen kan worden. Tegenstander is dan het West-Vlaamse Rumbeke, dat in een tumultueuze derby tegen Roeselare-Daisel de betere ploeg was maar op 0-0 bleef steken.

Een snelle blik op het klassement leert intussen dat plek 4 in het klassement op slechts twee punten afstand ligt, de top 5 ligt dus binnen handbereik voor onze jongens als ze op dit elan doorgaan. Opvallend is ook dat nieuwkomers in de reeks als Kalken, Wielsbeke en Rumbeke zonder twijfel een sportieve verrijking zijn, terwijl blijvers als Voorde, Anzegem en Lede dit seizoen duidelijk sterker voor de dag komen dan het vorige. Om nog eens een voetbalcliché uit de schuif te halen: alles ligt heel dicht bij elkaar in deze reeks en geen enkel punt wordt cadeau gegeven. De opdracht voor blauw-zwart is dus duidelijk: voortbouwen op de prestatie van vorig weekend en komende zondag eindelijk nog eens vlammen voor eigen publiek. Forza!

311478980 558645742733987 8488234697943734313 n Bavo en Jim bij de meegereisde Hamse supporters (bron afbeelding: Eendracht Elene-Grotenberge)

(VWatcher)