Geschiedenis van de club

Club met een laag stamnummer (211): K.F.C. VIGOR HAMME (1908-1972)

 

Deze Oost-Vlaamse club werd op 2 mei 1908 opgericht als Vigor FC Hamme-sur-Durme en werd lid van de UBSSA (de voorloper van de KBVB) en koos voor blauw-witte kleuren. In 1922 sloot men zich aan bij de KBVB waar men in 1926 stamnummer 211 kreeg.

Tien jaar later klom Vigor voor het eerst op naar de Bevorderingsreeks, toen de Derde Klasse, maar zakte meteen terug naar de provinciale afdelingen. In 1934 kreeg men de koninklijke titel en veranderde hun naam in Koninklijke FC Vigor Hamme.

Bij het begin van de Tweede wereldoorlog konden de Oost-Vlamingen weer promoveren naar Bevordering (Derde Klasse) en steeg meteen door naar de Tweede Klasse. In 1952 werd men 10de maar door competitiehervormingen moest men zakken naar Derde Klasse.

Datzelfde seizoen overleed voorzitter John Langenus, die ook een belangrijk en bekend scheidsrechter was. In 1957 eindigde Hamme als voorlaatste en degradeerde naar de Vierde Klasse.

Vanaf dan wisselde promoties en degradaties tussen de Derde en de Vierde Klasse zich af.

 

Op 1 juli 1972 werd er een fusie aangegaan met Eerste-Provincialer Jonge Wuitens VV Hamme.

Deze zwart-witte club werd opgericht in 1953 in het Jongenspatronaat en in de schoot van de firma Scaldian Overseas Trading Company. De nieuwe fusieclub werd KFC Vigor Wuitens Hamme, speelde verder in blauw-zwarte kleuren en met het oude stamnummer 211. Stamnummer 6074 van Jonge Wuitens werd geschrapt.