Achteraf bekeken: VW Hamme - Svelta Melsele

 

Een waardige afsluiter

Met een stevige 4-2 overwinning tegen de buren van Svelta Melsele heeft blauw-zwart op een stijlvolle manier een punt gezet achter dit degelijke seizoen.

De zonnige namiddag begon feestelijk met de inhuldiging van het bord waarmee de hoofdtribune de naam van Willy Van den Broeck krijgt, een mooi en terecht eerbetoon aan de goed een jaar geleden overleden voorzitter.

De wedstrijd zelf had voor beide ploegen nog behoorlijk wat sportief belang: VW maakte nog (een kleine) kans op deelname aan de eindronde, Svelta moest proberen de degradatie te ontlopen. Geen van beide slaagden in dit opzet: Melsele kwam net als in het heenduel op voorsprong maar met drie treffers van Djeff en een doelpunt van Bavo werd dit omgebogen tot een klinkende zege voor de thuisploeg. Jammer voor de dappere bezoekers, die sportief uiteraard erg ontgoocheld waren maar komend seizoen kunnen uitkijken naar een boeiende reeks in 1e provinciale met onder meer Sint-Niklaas, SK Beveren en misschien ook RS Haasdonk. Voor blauw-zwart duurde de teleurstelling van het missen van de nacompetitie heel kort: de kansen op die eindronde werden natuurlijk al een tijd geleden vergeven door zwakke prestaties tegen haalbare tegenstanders als Anzegem, Lede en Eppegem. Het was ook duidelijk dat deze jonge en nogal kleine kern de laatste weken op haar tandvlees zat, verdiende rust is nu dus meer dan welgekomen. De balans na dit seizoen is ronduit positief te noemen: blauw-zwart is een stevige subtopper die het de echte topploegen vaak lastig maakte (met onder meer knappe zeges op Torhout en Overijse) maar soms ook zwakker voor de dag kwam tegen de mindere tegenstanders. Zowel op sportief als op bestuurlijk vlak wordt er nu al hard gewerkt om het komende seizoen alweer enkele stappen vooruit te zetten. Bijna alle spelers blijven de vereniging trouw en er komen enkele gerichte transfers bij die een onmiddellijke meerwaarde zullen betekenen, zodat er nu al uitgekeken kan worden naar wat de komende campagne ons brengt!

Rest ons enkel nog de oververdiende kampioen Oostkamp te feliciteren – zij zullen ongetwijfeld ook een reeks hoger hun mannetje kunnen staan – en de deelnemers aan de eindronde Lebbeke, Overijse, Torhout en Erpe-Mere veel succes toe te wensen. En uiteraard ook bedankt aan alle spelers, trainers, medewerkers en supporters van de club, jullie waren fantastisch! Forza Vigor!!!

(VWatcher)

Achteraf bekeken: FC Lebbeke - VW Hamme

 

Eén punt met de smaak van drie

Bijna leek blauw-zwart op weg naar een nieuwe stuntzege bij de runner-up in de reeks Lebbeke, maar een discutabele – zeg maar gerust onterechte – strafschop in de slotseconden besliste daar anders over.

De ambitieuze thuisploeg begon het best aan de wedstrijd, maar na een kwartier ging de storm liggen en kwam VW beter in de match. Na goed 20 minuten volgde er een (eerste) strafschop, die door de uitstekend keepende Gille werd gepakt. Rond het halfuur viel dan de 0-1 door een harde kopbal van Bavo op voorzet van youngster Marco De Pauw. Hamme kreeg nog enkele kansen op de 0-2, onder meer was er een doelpunt van Mbow dat volgens sommige goed opgestelde waarnemers langs de zijlijn verkeerd werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust kreeg Hamme het moeilijker om uit te breken. De gelijkmaker hing in de lucht en was ook verdiend, maar de manier waarop die tot stand kwam doet toch vragen rijzen: we praten niet graag over de scheids, maar hij ging mogelijk een tweede maal die avond ernstig in de fout door een nieuwe penalty te fluiten voor hands. De regels voor handsbal zijn dan wel behoorlijk verstrengd, een aangeschoten bal op de arm die tegen het lichaam “plakt” is en blijft aangeschoten bal…

Goed, 1-1 eindstand dus en lichte teleurstelling bij het jeugdige team dat heeft geknokt voor elke bal. Die teleurstelling moet echter snel plaats maken voor trots: tegen een ervaren team als Lebbeke, dat ook in de eindronde hoge ogen wil en kan gooien, deed de jonge Hamse bende het uitstekend! Met vier spelers van 21 en jonger in de basis, en nog eens vier jongens van 19 op de bank ziet de blauw-zwarte toekomst er rooskleurig uit.

Komende zaterdag (om 18 uur!) mogen onze jongens dan ook uitbundig gevierd worden in de carnavalsmatch tegen Sint-Niklaas, dat wat goed te maken heeft na de zware thuisnederlaag tegen de begoniaboys. Laten we hopen op blauw-zwarte derbywinst op het veld, gevolgd door ambiance in de kantine. Hamme viert feest, Forza!

(VWatcher)

Carnaval VW Hamme 

Achteraf bekeken: Tempo Overijse - VW Hamme

 

Met het Vigor-karakter als vanouds

De trouwe Hamse supporters die afgelopen zaterdag de verplaatsing maakten naar de Druivenstreek en zich ook weer lieten horen vanop de tribune werden beloond met een wel zeer knappe 2-3 zege bij hoogvlieger Tempo Overijse!

Het was op voorhand geweten dat het een lastige avond ging worden: bij Tempo lopen toppers als De Maeyer en Cocchiere rond, de rood-witten hadden ook al een vlotte 9 op 9 opgetekend in de voorbije speeldagen. Bovendien waren de weersomstandigheden alles behalve gunstig, met winterse vlagen en koude temperaturen. Vigor speelde in de eerste helft met volle tegenwind en kende een moeilijk halfuur. Na een goed kwartier kon de kapitein van de thuisploeg de 1-0 binnenkoppen op hoekschop, maar de dubbele voorsprong bleef uit en via een eigen doelpunt werd het dan 1-1. Hamme was toen al beter in de wedstrijd gekomen, helaas volgde er minuten later een ongelukkige strafschop na handspel en stond de ruststand van 2-1 op het bord.

De tweede helft kwam blauw-zwart gemotiveerd uit de kleedkamers, het speelde collectief zeer sterk en dankzij twee raskrijgers als Sander en Jim werd de achterstand omgebogen tot een driepunter. Het werd nog enkele malen warm aan de overkant, maar ook Gille was – net als in de heenwedstrijd – aan een sterke match bezig. Eindstand 2-3 en dus is de offday van een week eerder met glans rechtgezet!

Zo blijven de jongens van Kim en Andy in de top 5 staan, vooral de manier waarop was geweldig. Blijven vechten, weten te incasseren en karakter tonen op de momenten dat het ertoe doet, is dat niet waar onze club voor staat? Met dergelijke inzet en ploeggeest kan er nog veel dit seizoen, hopelijk wordt dat ook volgend weekend getoond want dan komt er nog een klepper langs: na de Oostkampse stoomtrein is de uitslagenreeks van provinciegenoot KM Torhout zeker de meest indrukwekkende van het seizoen. Een nieuwe topprestatie van Vigor zal nodig zijn om de begaafde West-Vlamingen van een zoveelste winst te houden en dan kan het een bijzonder mooie, open wedstrijd worden. Forza!

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: Svelta Melsele - VW Hamme

 

Erop en erover

Het zag er even niet goed uit toen blauw-zwart al na 20 minuten op een dubbele achterstand kwam bij Melsele, maar toen ontbonden Bavo en zijn ploegmaats hun duivels en stond in geen tijd de spectaculaire 2-5 eindstand op het bord!

De thuisploeg startte erg gretig en defensieve onzekerheid kostte VW – niet voor het eerst dit seizoen – binnen de kortste tijd twee doelpunten. Dat was het sein voor een veerkrachtig Vigor om de handen uit de mouwen te steken en met twee doelpunten van Bavo stonden de bordjes nog voor de koffie in evenwicht. Na de pauze probeerde Svelta het nog wel, maar het stuitte op een sterke Hamse doelman en een furieus Vigor dat nog drie keer kon scoren via Jordy, Jim en de ingevallen Mbow. Er waren zelfs kansen op meer, maar dat had de moedige thuisploeg nu ook niet verdiend.

Met deze klinkende uitzege (de vierde al van het seizoen) mag de balans van de heenronde ronduit positief genoemd worden: Hamme staat nu op een knappe 6e plaats en heeft op twee ploegen na ook de meeste doelpunten gemaakt. Er werd vier maal verloren, enkel de top 2 in de reeks telt minder verliespartijen. En bovendien hebben ook al heel wat jongeren hun kans gekregen én gegrepen!

Dat laat het beste vermoeden voor de terugronde, die komende zondag al begint met een bezoek aan Avanti. Een ploeg waarmee we nog een eitje te pellen hebben na de onverdiende nederlaag op de openingsspeeldag. Nog één keer knallen voor de welverdiende kerstrust, Forza!

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: VW Hamme - VC Jong Lede

 

Schipperen

Na een even verrassende als vermijdbare nederlaag tegen hekkensluiter Jong Lede weet Vigor na 2 maanden weer wat verliezen is.

Dat de groen-witte bezoekers onder hun waarde gerangschikt staan was al enige tijd duidelijk. Ze verloren de voorbije weken erg nipt van toppers in de reeks als Lochristi en Overijse, al had dat blijkbaar vooral te maken met concentratieverlies in de slotfase en dubieuze scheidsrechtelijke beslissingen. Over de ref van voorbije zaterdag hadden ze alvast niet te klagen, want die had toch wel een aanzienlijke inbreng in het resultaat: een cadeaustrafschop na amper 2 minuten wegens een aangeschoten handsbal en kort voor de rust een bizarre fase waarbij een vrije trap voor VW plots een voordeel voor Lede en de 0-2 opleverde… VW probeerde wel, maar echt overtuigend verliep dat niet en verder dan de 1-2 op seconden van het eindsignaal kwam het niet meer.

Vroeg op achterstand komen en dan achter de feiten aanhollen: we kennen het nog van de eerdere verliesbeurten in eigen huis tegen Stekene en Oostkamp. VW schippert nu tussen de brede subtop en de grijze middenmoot, de komende weken zal blijken waar het zijn plaatsje waard is. Feit is dat het tegen de hoogvliegers in de reeks vaak beter lijkt te lukken dan tegen de op papier iets minder begenadigde ploegen. Voor zover dat verschil al bestaat in deze zeer gelijkopgaande reeks: enkele weken geleden was Anzegem nog dé revelatie en nu bewonen ze de kelder, KM Torhout maakte precies de omgekeerde beweging na een ronduit desastreuze start.

Komende zondag volgt alvast een herkansing, al is die niet bepaald eenvoudig met een bezoek aan de beruchte ‘akker van Bambrugge’: de sterke fusieclub Erpe-Mere heeft net een schitterende 12 op 12 opgetekend en wil die reeks natuurlijk graag voortzetten. Het is aan onze jongens om te tonen dat ze beter kunnen dan de toch wel teleurstellende 1 op 6 tegen de laatste en voorlaatste in het klassement. Op naar zondag, Forza!

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: VW Hamme - FC Lebbeke

 

Een ronduit positief rapport

Ook de laatste afspraak binnen het recente luik van wedstrijden tegen hoogvliegers in de reeks werd niet gemist door de jongens van Kim en Andy: tegen de tweede in de stand Lebbeke werd een meer dan verdiende 1-1 geboekt die eigenlijk zelfs een overwinning had kunnen zijn.

De eerste helft verliep vrij gesloten, met licht overwicht van de thuisploeg maar geen noemenswaardige kansen. Het eerste sleutelmoment kwam er kort voor het uur: penalty VW die hard op de deklat werd getrapt door Beau. Blauw-zwart bleef kansen creëren maar werd rond minuut 70 getrakteerd op een koude douche: een licht toegekende vrije trap bleef hangen en werd van kortbij over de lijn getrapt door de bezoekers – volgens vele aanwezigen gebeurde dat met de hand. Tegen zo’n taaie en potige tegenstrever zou VW in een recent verleden dan geen vuist meer gemaakt kunnen hebben, maar dat is dit seizoen anders: de zoektocht naar de verdiende gelijkmaker werd niet veel later beloond na een knappe actie van Djeff. Ook met een man minder na het tweede geel voor Taptchou kwam het vierde gelijkspel van het seizoen niet meer in gevaar.

De balans na 10 speeldagen oogt zonder meer rooskleurig: al zeven wedstrijden op rij werd niet meer verloren en VW kon ook al vijf keer na elkaar scoren. Tegen stevige ploegen als Lochristi en Lebbeke verdiende het wellicht wat meer, anderzijds kon het in Torhout of tegen Overijse ook minder goed zijn afgelopen. In de stand vertaalt zich dat in een welverdiend plekje bij de meest getalenteerde ploegen. Dat het daar drummen is mag duidelijk zijn: tussen plaatsen 2 tot 8 is er slechts twee puntjes verschil!

Daarom is het belangrijk dat VW in de komende weken op zijn elan doorgaat. Aan motivatie voor de komende derby zal het zeker niet ontbreken, want het duel tegen de Klaasjes wil gewoon elke Hammenaar winnen. Bij de buren draait het voorlopig niet vlot, het uitvallen van spelmaker Laref en de aanslepende blessure van targetspits Daniel De Oliveira zijn daar niet vreemd aan. In een derby kan echter alles, zo weet elke voetballiefhebber. Tegelijk weten we ook al wat dit Vigor allemaal kan en hopen we dat ook komende zondag te zien in Nieuwkerken. Forza!

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: Voorde-Appelterre - VW Hamme

 

Het Vigor zoals we het graag zien

Ook de tweede opeenvolgende verplaatsing naar een van de betere ploegen uit de reeks leverde puntenwinst op voor blauw-zwart. Meer nog, met een klinkende 1-3 zege werden er zelfs drie gouden punten meegenomen uit Appelterre!

De recent gefuseerde club uit de kanten van Ninove mag dan misschien niet heel bekend zijn, voetballen kunnen ze zeker wel. Ze maken er geen geheim van op een plek in de top 5 te mikken, wat op zich al lovenswaardig is – na de onzekere coronaperiode wagen zelfs de meest getalenteerde clubs zich er nauwelijks aan concrete ambities uit te spreken. Een te duchten tegenstander dus, maar de wedstrijd kon niet beter starten voor VW: verre uittrap Gille en gedragen door de wind botst de bal zomaar over de verbouwereerde thuisgoalie binnen: 0-1! Geweldig doelpunt van onze doelman, die zijn goede prestaties van de voorbije weken zo op unieke wijze in de verf zet – laten we niet vergeten dat hij bijvoorbeeld ook al tegen Overijse zeer sterk keepte!

Lang duurde de vreugde echter niet, want even later stonden de bordjes weer gelijk na een vermijdbare strafschop, 1-1 was ook de billijke ruststand.

Het siert het trainersduo dat ze in de tweede helft – met tegenwind en op een lastig terrein – kozen voor een tweede aanvallende kracht, met de inbreng van Djeff. Dat bleek een heel slimme zet, want een heerlijke tegenaanval met diezelfde Djeff en Beau in een hoofdrol werd fantastisch binnengetrapt door die laatste: 1-2! Hamme kon nu naar hartenlust counteren en de onvermijdelijke Jim legde nog de 1-3 eindstand vast.

Een collectief onberispelijke prestatie en nu al de zesde opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. Enkel tegen de autoritaire periodekampioen Oostkamp (25 op 27!) en achtervolger Avanti werd al verloren, zonder meer een knappe reeks. Het is het Vigor dat we graag willen zien: veel strijdlust, nooit opgeven en altijd vooruit. Dat kan en zal af en toe wel eens mislopen, maar weerspiegelt tegelijk de Vigor-spirit die deze club zo bijzonder maakt. In de stand wordt dat beloond met een gedeelde vierde plek, op slechts twee punten van Lebbeke dat op de tweede plaats staat. Het belooft dan ook een zeer boeiende derby te worden volgende week. Van een topaffiche gesproken, Forza!

 

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: SK Lochristi - VW Hamme

 

Overtuigend

Al voor de tweede week op rij eindigde een duel met een smaakmaker uit de reeks op een draw. VW speelde een solide derby en kwam ook tweemaal op voorsprong, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een 2-2.

Voor de Hamse supporters – in Lochristi alweer duidelijk in overtal – was het een fijn weerzien met ex-spelers Yannick Deppé en voormalige kapitein Olivier Speltdooren. Blauw-zwarte krijgers die van een steen een diamant kunnen maken, of om het in voetbaltermen uit te drukken: spelers die van een degelijk team een flitsend kampioenenteam kunnen maken. Hun bijdrage aan de recente geschiedenis van onze traditieclub, samen met boegbeelden zoals die andere Oli (die tegenwoordig schittert bij Ninove) of de onverzettelijke Jan Criel, zullen door geen enkele Vigorist vergeten worden!

De wedstrijd zelf dan: die ging aangenaam op en neer met een licht overwicht van een goed spelend Hamme. De 0-1 via Bavo was dan ook verdiend te noemen. Na de pauze kwam de thuisploeg wat verrassend op 1-1, maar Vigor bleef niet bij de pakken zitten en een mooie collectieve aanval werd door Beau afgerond: 1-2. Het werd uiteindelijk toch nog 2-2 via een best discutabele fase – strafschop na een duidelijk aangeschoten handsbal – maar blauw-zwart mag toch terugkijken op een heel knappe prestatie!

Dat maakt al vijf wedstrijden op rij zonder verliesbeurt en Vigor blijft dicht tegen de top-5 aanleunen. Achter het voorlopig ongenaakbare Oostkamp (22 op 24!) staat een ruim peloton op enkele punten van elkaar. Een fijne plek om te vertoeven, volgende zondag volgt alweer een nieuwe uitdaging: de verplaatsing naar de taaie promovendus Voorde-Appelterre, die vooral op eigen terrein een bijzonder lastige tegenstander kan zijn. Op naar een nieuwe knalprestatie, Forza!

 

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: VW Hamme - Tempo Overijse

 

En knokken kunnen ze ook

Blauw-zwart had het niet onder de markt met een vlot combinerend Overijse en mag best tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel.

Na een minuut stilte voor de veel te vroeg overleden Niels De Wolf was er nog wel sprake van een evenwichtig begin, maar daarna hadden de bezoekers uit de Druivenstreek grote delen van de wedstrijd in handen. De scoreloze ruststand was dan ook eerder gevleid te noemen voor VW, met dank vooral aan een sterk keepende Gille. Rond het uur was er dan toch de 0-1 na een rake kopbal van de Italiaanse scherpschutter Cocchiere. Het siert Vigor dat het is blijven knokken en minuten later was er dan de 1-1 via de even daarvoor ingevallen Djeff, meteen ook de eindstand.

Zoals verwacht was deze tegenstander van een heel ander niveau dan wat we de vorige speeldagen gezien hebben, misschien is een puntje na hard knokken daarom wel minstens evenveel waard als een probleemloze driepunter tegen een laagvlieger. Tegelijk is het ook een goede prelude voor wat de komende weken volgt, met duels tegen de nummers 2, 4 en 5 in het klassement. Komende zondag is er al de korte verplaatsing naar Lochristi, nog zo’n ploeg die bij de best spelende formaties in de reeks geteld mag worden ondanks het recente verlies bij het verrassend sterke en stugge Voorde. Het wordt onder meer opletten voor de gevaarlijke spits Thomas Zwart (ex-Merelbeke) en ook een blij weerzien met voormalige VW-sterkhouders als Olivier Speltdooren en Yannick Deppé, maar vooral ook een kans om de voeling met de top niet te verliezen. Forza!

 

(VWatcher)

 

  • 1
  • 2