Achteraf bekeken: FC Lebbeke - VW Hamme

Eén punt met de smaak van drie

Bijna leek blauw-zwart op weg naar een nieuwe stuntzege bij de runner-up in de reeks Lebbeke, maar een discutabele – zeg maar gerust onterechte – strafschop in de slotseconden besliste daar anders over.

De ambitieuze thuisploeg begon het best aan de wedstrijd, maar na een kwartier ging de storm liggen en kwam VW beter in de match. Na goed 20 minuten volgde er een (eerste) strafschop, die door de uitstekend keepende Gille werd gepakt. Rond het halfuur viel dan de 0-1 door een harde kopbal van Bavo op voorzet van youngster Marco De Pauw. Hamme kreeg nog enkele kansen op de 0-2, onder meer was er een doelpunt van Mbow dat volgens sommige goed opgestelde waarnemers langs de zijlijn verkeerd werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust kreeg Hamme het moeilijker om uit te breken. De gelijkmaker hing in de lucht en was ook verdiend, maar de manier waarop die tot stand kwam doet toch vragen rijzen: we praten niet graag over de scheids, maar hij ging mogelijk een tweede maal die avond ernstig in de fout door een nieuwe penalty te fluiten voor hands. De regels voor handsbal zijn dan wel behoorlijk verstrengd, een aangeschoten bal op de arm die tegen het lichaam “plakt” is en blijft aangeschoten bal…

Goed, 1-1 eindstand dus en lichte teleurstelling bij het jeugdige team dat heeft geknokt voor elke bal. Die teleurstelling moet echter snel plaats maken voor trots: tegen een ervaren team als Lebbeke, dat ook in de eindronde hoge ogen wil en kan gooien, deed de jonge Hamse bende het uitstekend! Met vier spelers van 21 en jonger in de basis, en nog eens vier jongens van 19 op de bank ziet de blauw-zwarte toekomst er rooskleurig uit.

Komende zaterdag (om 18 uur!) mogen onze jongens dan ook uitbundig gevierd worden in de carnavalsmatch tegen Sint-Niklaas, dat wat goed te maken heeft na de zware thuisnederlaag tegen de begoniaboys. Laten we hopen op blauw-zwarte derbywinst op het veld, gevolgd door ambiance in de kantine. Hamme viert feest, Forza!

Carnaval VW Hamme