Nabeschouwing VW - Eendracht Wervik

Achteraf bekeken: “Actie en reactie”

Bestuur, staf en supporters vroegen aan de spelers een stevige reactie na de miskleun in Wolvertem en kregen die ook met een overtuigende 4-1 zege tegen promovendus Wervik.

Al na een goed kwartier kopte een bedrijvige Mbow de 1-0 binnen. De 2-0 was slechts een kwestie van tijd, zeker toen de West-Vlamingen met 10 vielen na een terechte rode kaart voor Vandamme. Toch was het nog wachten tot na de rust, toen eerst Beau, dan de sterke nieuwkomer Oualid en vervolgens invaller Djeff de niet eens overdreven 4-0 op het bord zetten. De score had nog hoger kunnen oplopen, maar enkel de eerredder van de bezoekers viel nog te noteren. Een ronduit perfecte reactie van de groep en we kunnen weer hoopvol naar boven kijken – plek 3 in de stand is opnieuw maar een driepunter verwijderd.

Het ideale scenario ook om een maand vol toppers aan te vatten, te beginnen komende vrijdag (!) bij Hoger Op Kalken. Wie het voetbal op dit niveau een beetje volgt weet intussen dat dergelijke duels tot de mooiste van het seizoen gerekend mogen worden. De rood-witten uit Kalken speelden vlot kampioen in 1e provinciale en werden getipt als gedoodverfde revelatie van de reeks, hetgeen ze ook helemaal waar maken. Dat doen ze met positief en verzorgd voetbal, een benijdenswaardige jeugdwerking, een leuke sfeer langs het terrein en een gros talenten uit de streek. Grootste naam is misschien wel de technisch bedreven middenvelder Jasper Buyl, die het tot Rode Duivel in het Futsal heeft geschopt. Maar er zijn nog andere spelers om in het oog te houden, zoals de dribbelvaardige Kelian Bonny (de voorbije weken afwezig door blessure), Enzo Neve (ex-Beveren) en Bjorn Caryn (ex-RC Gent). Kortom, een sportieve verrijking voor de nationale afdelingen – niet toevallig werd Kalken dit weekend nog de best voetballende ploeg van de reeks genoemd door de trainer van tegenstander Roeselare.

Dat onze blauw-zwarte jongens ook puik kunnen voetballen is meer dan duidelijk. Vrijdag krijgen ze de kans om zich te meten met een ploeg die even vrank en vrij speelt, het is eens iets anders dan de gesloten matchen tegen verdedigend ingestelde teams zoals we er dit seizoen al een behoorlijk aantal hebben gehad. De Hamse supporters mogen dus een niet te missen afspraak aanstippen in hun agenda, want de korte verplaatsing loont beslist de moeite om met deze aantrekkelijke derby het lange weekend perfect in gang te zetten. Forza Vigor!

VW Wervik 6 november 2022

Viering van de winst tegen Wervik (bron: Erik Vandeweyer van HLN)

(VWatcher)