VW Hamme

Achteraf bekeken: "Wervelend"

29 januari 2023

VW Hamme - Wolvertem

zo 29 jan 2023, 15:00

3 - 1

Sterke Overwinning voor Blauw-Zwart

Net zo gezwind als Van Aert een dag eerder aan de Mirabrug naar een zoveelste overwinning peddelde, slaagde blauw-zwart er zondag in om rechtstreekse concurrent Anzegem overtuigend te verslaan met 3-1.

Eerste Helft vol Spektakel

De eerste helft was van het beste dat we al enige tijd hebben gezien aan de Sportpleinstraat, de 2-0 ruststand (doelpunten van Djeff en Jim) was dan ook meer dan logisch.

Dubieuze Uitsluiting en Dominantie na de Pauze

Na de koffie volgde er een zeer dubieuze uitsluiting van Beau en kregen de bezoekers enkele kansen, tot even later uitblinker Djeff de derde treffer van de namiddag maakte voor een dominant VW.

Late Poging van de Bezoekers

De bezoekers konden nog milderen vanaf de stip en kregen een even discutabele uitsluiting te verwerken, maar toen was de wedstrijd al gespeeld.

Opmars naar de 3e Plek

Met deze klinkende zege komen de Wuitens stevig op de 3e plek in het klassement en doen ze wat ‘Mister Vigor’ Sander himself een dag eerder voor zijn verjaardag had beloofd: vlammen op de momenten dat het er echt toe doet!

Positieve Ontwikkelingen

Het was niet het enige goede nieuws van het weekend trouwens, want het Hamse bestuur kondigde tegelijk aan dat bijna iedereen aan boord blijft volgend seizoen en dat er binnenkort nieuwe transfers mogen worden verwacht. Ondanks alle moeilijkheden waar alle amateurclubs mee te maken krijgen zal VW Hamme dus ook anno 2023 een vereniging zijn die staat als een kathedraal – met dank aan iedereen die er elke dag opnieuw zijn of haar steentje toe bijdraagt.

Volgende Uitdaging: Periodetitel

De geweldige sportieve reeks van 25 op 30 (!) kan volgende week beloond worden met de periodetitel op het kunstgras van Drongen. Makkelijk wordt het niet in het Gentse met het uitvallen van Beau en Bavo, maar met de steun van de supporters – die onder meer in Wervik toonden tot de besten op dit niveau te horen – ligt een eerste prijs sinds lang binnen handbereik. Natuurlijk geloven we er ten volle in, Forza Vigor!

-VW Watcher