VW Hamme

VW Hamme

Identiteit

K.F.C. Vigor Wuitens Hamme heeft als club een behoorlijk rijk verleden. Onze club heeft in de voorbije decennia een mooie plaats verworven in het Vlaamse voetballandschap. O.a. door schitterende bekerprestaties waarin vaak eersteklassers bekampt werden. Ook de jaren waarin K.F.C. Vigor Wuitens Hamme opklom tot in 2de nationale en daarin de eindronde speelde om te promoveren. Deze successen werden bereikt met mooi en technisch voetbal, het jarenlange kenmerk van K.F.C. Vigor Wuitens Hamme.
Ons imago van traditieclub willen we dan ook alle eer aandoen.

Onze club wordt sinds jaar en dag geleid op democratische wijze. Met andere woorden, K.F.C. Vigor Wuitens Hamme is nooit de club geweest waar 1 persoon het voor het zeggen had en alle lijnen uitzette.
Het feit dat wij in onze organisatie en in ons beslissingsproces een weerspiegeling zijn van onze democratische samenleving maakt het succes van onze club.

Onze club biedt ruimte voor iedereen van welke afkomst ook om lid te worden. Dit geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor de bestuursleden en nog ruimer voor al onze supporters.

Op dit moment speelt ons eerste elftal in de 3e Amateurreeks. Door het 3-sterren label van Double Pass speelt onze jeugd op interprovinciaal niveau. We hebben de ambitie om dit in de toekomst zo te houden.

Waarden

Respect – discipline – teamspirit – familiaal – eerlijkheid – samen werken – loyaal – fairplay

We willen ons familiaal karakter behouden, daarom trachten we iedereen te betrekken bij het verder uitbouwen van onze club (ouders, spelers, medewerkers, trainers, supporters, de gemeente,…)

Als we onze doelstellingen willen bereiken is belangrijk dat we op alle niveaus goed samenwerken… Teamwork makes the dream work!

Respect, to get it, you must give it! Eerlijkheid en sportiviteit gaan hand in hand in onze sport en we streven naar een positief imago, dus dragen we Fairplay dus hoog in het vaandel.

Discipline is ook een vorm van respect (stiptheid, communicatie,…).

We moeten rekenen op de loyaliteit van onze medewerkers, om op lange termijn onze stabiele structuur te kunnen handhaven.

Jeugdopleiding

Identiteit

In onze sportieve rol willen we kinderen een gezonde en ontspannen vrijetijdsbesteding aanbieden. Met de vernieuwde infrastructuur en accommodatie willen we een nog betere sportmogelijkheid aanbieden voor elke leeftijdscategorie. Vanuit een brede instroom vanuit de regio willen wij jeugdspelers opleiden zodat zij kunnen doorstromen tot het eerste elftal van onze club. Jammer genoeg zal dit niet voor elke jeugdspeler mogelijk zijn maar het moet wel de bedoeling zijn dat jeugdspelers na het doorlopen van onze kwalitatieve opleiding een plaats kunnen vinden binnen het volwassen voetbal. Hiervoor is het belangrijk dat elke jeugdspeler zich kan ontwikkelen op zijn niveau. Het is dus zeer belangrijk dat we als club alles in het werk stellen om spelers op het juiste niveau te kunnen laten spelen, dit is het niveau waar een speler zich goed voelt en voldoende succeservaring kan beleven. Alleen op deze manier zal een kind zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Naast de ouders en de school vinden ook wij als club het belangrijk om sociale en educatieve waarden mee te geven aan onze jeugdspelers die ook in hun “samen leven” buiten de sport zinvol zijn. We willen kinderen op een kindvriendelijke manier helpen in hun ontwikkeling. Daarbij is het toepassen van onze waarden en normen zeer belangrijk. Voetbal blijft een maatschappelijk middel om mensen bij elkaar te brengen. Wij willen onze verankering in de gemeente dan ook versterken door samenwerkingsverbanden met de gemeente, scholen en andere clubs te behouden en eventuele nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Om onze opvoedende rol ter harte te nemen, besteden we veel aandacht aan pedagogische en ethische waarden. Het aanleren van luisterbereidheid, respect, (zelf)discipline, eerlijkheid en teamspirit zijn daar een cruciaal onderdeel van. We leren al onze leden dan ook ten allen tijden omgaan met fairplay tov tegenstanders, scheidsrechter, trainers, afgevaardigden, vrijwilligers en supporters. We zijn er ons van bewust dat dit een proces met vallen en opstaan is maar blijven hier steeds de nodige aandacht aan besteden.

We zullen de ouders ondersteunen in de opvoeding van hun kinderen door deze op een sociaal en pedagogisch verantwoorde manier te begeleiden. Waarden als „fair-play”, gelijkheid, doorzettingsvermogen en respect willen we dan ook hoog in het vaandel dragen.

Als besluit kunnen we stellen dat we met de jeugdwerking van VW Hamme willen uitgroeien tot een club met een kwalitatief sterke jeugdopleiding, met gemotiveerde en gediplomeerde jeugdopleiders, die in de meest ideale omstandigheden en een familiale sfeer kunnen werken.

Waarden

  1. Ontwikkeling: We zijn toegewijd aan de voetbaltechnische en persoonlijke ontwikkeling van elke jeugdspeler. We bieden hoogwaardige coaching en kansen voor groei, zowel op als buiten het veld.
  2. Inclusie: We verwelkomen spelers van diverse achtergronden, vaardigheidsniveaus en ervaringen. We creëren een omgeving waarin iedereen zich gewaardeerd, gerespecteerd en opgenomen voelt.
  3. Respect: We stimuleren een cultuur van wederzijds respect tussen spelers, coaches, ouders en tegenstanders. Respect voor elkaar, voor de regels en voor de sport staat centraal in alles wat we doen.
  4. Teamwork: Voetbal is een teamsport en teamwork is essentieel voor succes. We benadrukken het belang van samenwerking, communicatie en ondersteuning binnen en buiten het veld. Teamwork makes the dream work!
  5. Plezier: We geloven dat plezier een belangrijk aspect van sport moet zijn. We streven ernaar om een positieve en vreugdevolle sfeer te creëren waarin spelers van het spel genieten en mooie herinneringen creëren.
  6. Fair Play: Eerlijkheid en sportiviteit zijn de hoekstenen van ons ethos. We moedigen eerlijk competitief gedrag aan en zetten ons in voor een sportieve houding, ongeacht de uitkomst van een wedstrijd.
  7. Betrokkenheid: We moedigen actieve betrokkenheid aan van spelers, ouders, coaches en de bredere gemeenschap. Samen bouwen we aan een sterke voetbalfamilie die blijvende impact heeft.

 

Bij VW Hamme Jeugd streven we ernaar om een bloeiende voetbalgemeenschap te creëren waarin jonge spelers de kans krijgen om hun passie voor voetbal te ontdekken, te ontwikkelen en te beleven. Onze visie is gebaseerd op het idee dat voetbal niet alleen een sport is, maar ook een middel om levensvaardigheden, vriendschappen en positieve waarden te bevorderen. We streven ernaar om een omgeving te creëren waarin spelers zich kunnen ontplooien als individuen, zowel op als buiten het veld.”

Wij willen bij VW Hamme Jeugd een veilige, inclusieve en educatieve voetbalomgeving te bieden waarin elke jeugdspeler de mogelijkheid heeft om zijn of haar potentieel te maximaliseren. We streven ernaar om hoogwaardige training en coaching aan te bieden die gericht zijn op technische vaardigheden, tactisch inzicht en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast willen we een cultuur van respect, teamwork en fair play bevorderen, zodat onze jeugdspelers niet alleen groeien als voetballers, maar ook als verantwoordelijke en empathische individuen.”

Samen met de missie en de visie vormen de waarden de kern van wat VW Hamme Jeugd nastreeft in de begeleiding en ontwikkeling van jonge voetballers. Ze dienen als leidraad om een positieve, inclusieve en leerrijke voetbalervaring te bieden aan de jeugdige spelers.