VW Hamme

Achteraf bekeken: “Op podiumkoers”

12 maart 2023

KFC Voorde-Appelterre - VW Hamme

Bron: Het Nieuwsblad © Gregory Van Gansen

zo 12 maart 2023, 15:00

1 - 3

Spannende Overwinning in de Topper

Na twee gelijke spelen op een rij leek ook de topper bij Voorde-Appelterre af te stevenen op blauw-zwart puntenverlies, maar een dol slotkwartier besliste daar anders over.

Moeilijke Omstandigheden

De omstandigheden zaten niet bepaald mee voor Vigor: Beau geschorst, Bavo nog maar pas terug uit blessure, Djeff die in extremis uitviel, zompige grasmat en stevige wind.

Matige Eerste Helft

De eerste helft was dan ook vrij pover te noemen: de thuisploeg kwam weliswaar met een flinke dosis geluk op voorsprong, maar de 1-0 ruststand was beslist verdiend te noemen.

Sterke Comeback na de Pauze

Na de pauze zagen we dan een heel ander Vigor, met het karakter en de grinta waar je als VW-supporter allemaal maar wild van kunt worden. Dat leverde 3 doelpunten op in het laatste kwartier: Sander en Mbow op stilstaande fases, en de sterke Marco in het absolute slot na een heerlijke counter.

Feestelijke Terugreis naar Hamme

Het feestje op de bus terug naar Hamme was fameus en helemaal terecht: 6 op 6 tegen een directe titelkandidaat en de felbegeerde 3e plek die nog altijd voor het grijpen ligt. Meer nog, zelfs de 2e plaats komt nu in het vizier, al blijft het tegelijk opletten voor de ploegen achter ons – met name Kalken heeft na enkele mindere weken weer de goede vorm teruggevonden en versloeg Aalter met stevige 4-2 cijfers.

Vooruitblik op de Carnavalsmatch

Wat er ook van zij, betere reclame voor de carnavalsmatch van komende zaterdag (18 uur!) kan men zich nauwelijks voorstellen. Tegenstander Roeselare-Daisel koppelt kracht aan gestalte en is ook aan een betere terugronde bezig, mede dankzij een tweetal geslaagde wintertransfers. De Rodenbachzonen zijn tegelijk kampioen in de gelijke spelen: maar liefst 11 maal op 22 duels! Het belooft een aantrekkelijke en sfeervolle topper te worden, waarin een nieuwe stap kan worden gezet naar een eindrondeticket. Kortom, een afspraak die geen enkele carnavalminnende Hammenaar mag missen. Forza Vigor!

-VW Watcher