VW Hamme

Achteraf bekeken: “Domper in Drongen”

5 februari 2023

KVE Drongen - VW Hamme

Bron: website KVE Drongen

zo 5 feb 2023, 15:00

3 - 2

Teleurstellend Verlies in Drongen

Negentig minuten lang leek de verdiende periodetitel in Drongen voor het grijpen, maar in blessuretijd liep het toch nog onbegrijpelijk mis. Sport kan hard zijn, gelukkig wacht er spoediger dan gedacht alweer een nieuwe speeldag om de vorige uit te wissen.

Dominante Eerste Helft

De eerste helft was blauw-zwart nochtans bijzonder dominant en kwam de thuisploeg omzeggens de middellijn niet over. Het had toen al 0-2 of 0-3 moeten staan, gelukkig kregen we na de pauze geen ‘deksel op de neus’ scenario en kon Djeff de score snel openen.

Wisselende Kansen en Gelijkspel

Uit het niets maakte de promovendus dan gelijk, maar nog was er geen vuiltje aan de lucht: niet veel later kon Jim vanaf de stip VW weer op voorsprong brengen.

Teleurstellende Afloop

In blessuretijd liep het dan helemaal verkeerd, tot ontsteltenis van de talrijk meegereisde supporters. Opmerkelijk genoeg gaat de periodetitel verrassend naar het sterke Overijse, dat in de eerste periode precies hetzelfde meemaakte door een gelijkspel in de allerlaatste minuut op speeldag 10 – voetbal is en blijft een raar beestje…

Mentaal Herstel en Nieuwe Doelen

Het analyseren van de redenen voor het Hamse falen is werk voor de trainers, die zeker ook heel wat mentaal oplapwerk voor de boeg hebben. Het ontbreken van drie sterkhouders als Bavo, Beau en Stef, mannen die ervaring genoeg hebben om met deze heikele situaties om te gaan, mag niet gelden als excuus maar zal beslist geen goeds gedaan hebben.

Toekomstige Kansen

Hoe pijnlijk ook, het seizoen is nog lang niet gedaan en er kan nog veel moois gebeuren. De absolute prioriteit moet nu zijn om de 3e plaats in het klassement met hand en tand te verdedigen, de doelstelling bij aanvang van het seizoen – top 5 en proeven van de eindronde – zou dan perfect gehaald en zelfs overtroffen zijn.

Competitieanalyse en Vooruitblik

Dat het nog spannende weken zullen worden, bewijzen de resultaten van gisteren: van de top 10 kon enkel Overijse winnen! Leider Voorde ging na zeven overwinningen op rij verliezen bij Aalter, dat aan een spectaculaire remonte bezig is. Ook andere ploegen die dingen naar een podiumplek zoals Stekene, Kalken of Wielsbeke gingen ten onder. De ploegen onderin roeren zich, zoveel is duidelijk. Dat geldt ook voor onze komende tegenstander Eppegem, die door de onverhoopte winst tegen Lede opnieuw volop in het behoud gelooft. Voor onze jongens is het dus kwestie van de hoofden leegmaken en komende zondag tonen waarom ze tot de drie beste teams van de reeks gerekend mogen worden. De rug rechten en op naar volgende week, Forza!

Bron: website KVE Drongen

-VW Watcher