VW Hamme

Achteraf bekeken: “Hamme triomfeert"

3 december 2023

zo 19 november 2023, 15:00

3 - 1

Hamme deelt de leiding na belangrijke zege

Gelijkopgaande eerste helft met belangrijke penetratie

De wedstrijd begon in een gelijkmatig tempo, waarbij beide teams gevaarlijke kansen creëerden maar geen doorslaggevende momenten beleefden. Een cruciaal moment ontstond toen binnen de 16 meter van Jong Lede hands werd gemaakt, wat resulteerde in een strafschop voor Hamme. Djeff benutte deze kans met succes, waardoor de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Het momentum bleef in het voordeel van Hamme, en vlak voor rust tikte Kaba de bal koel binnen, wat resulteerde in een comfortabele 2-0 ruststand.

Winterse weerstomstandigheden beïnvloeden tweede helft

Na de rust zorgden de winterse omstandigheden voor uitdagende speelcondities, wat leidde tot slordig voetbal aan beide zijden. Ondanks de moeilijke omstandigheden bleef Hamme de controle behouden. Tien minuten voor het eindsignaal bracht Jong Lede de spanning terug met een fraai staaltje samenspel en een aansluitingstreffer, waardoor het 2-1 werd.

Spanning tot het einde en gedeelde leiding voor Hamme

Met de druk van Jong Lede om op gelijke hoogte te komen, slaagde Hamme erin om de voorsprong vast te houden. In de slotfase zorgde Mbemba voor opluchting door de bal nog netjes binnen te leggen, waardoor de eindstand op 3-1 kwam. Deze belangrijke overwinning betekent niet alleen een gedeelde eerste plek met Wielsbeke en Westhoek, maar markeert ook een indrukwekkende reeks van 12 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag voor VW Hamme.

Bekijk de hoogtepunten van de match in onderstaande video.

- Benkaddouri Oualid