VW Hamme

Achteraf bekeken: "Hoogstaand duel eindigt in gelijkspel”

25 februari 2024

zo 25 februari 2024, 15:00

2 - 2

VW Hamme - K.S.C. Wielsbeke

Dat het drummen is in de top van het klassement blijkt nog maar eens uit de resultaten van het afgelopen weekend: de volledige top 6 speelde gelijk en dat is niet verwonderlijk, want alles ligt bijzonder dicht bij elkaar in deze reeks – details en de vorm van de dag bepalen vaak de uitkomst.

Zo ook aan de Sportpleinstraat, waar met Wielsbeke een van de beter voetballende ploegen op bezoek kwam. In de heenronde werd het nog een kurkdroge 3-0 voor de West-Vlamingen, nu kwam blauw-zwart veel beter uit de verf en had een driepunter best gekund. Helaas werd een voorsprong (doelpunten van Djeff en Maarten) tot tweemaal toe ongedaan gemaakt. Een gelijkspel dat beide ploegen ook op de tweede plek in het klassement houdt, met de warme adem van streekploegen Stekene en Kalken in de nek.

Volgende week volgt een trip naar counterploeg Blankenberge, dat eerder verrassend verloor bij die andere revelatie Sint-Denijs. De kustploeg zit in een dipje met al acht wedstrijden zonder zege, maar dat zijn niet zelden de lastigste tegenstrevers. Met de juiste focus, de onmiskenbare kwaliteit en de aanwezigheid van heel wat Hamse supporters is een goede afloop aan de Noordzee zeker mogelijk. Forza!

- VWatcher