VW Hamme

Achteraf bekeken: “Dolle derby hijst sterk blauw-zwart naar gedeelde leidersplek”

24 maart 2024

Foto van tijdens de wedstrijd HO Kalken - VW Hamme

zo 24 maart 2024, 15:00

3 - 6

HO Kalken - VW Hamme

Een namiddag om niet snel te vergeten in het naburige Kalken: Vigor maakte er een referentiematch van met een spectaculaire einduitslag van 3-6!

Blauw-zwart begon zeer gemotiveerd aan de match, die eigenlijk al bij de rust volledig gespeeld had moeten zijn: de bezoekende kansen stapelden zich op en de thuisgoalie stond bij momenten in een heus schietkraam – met ook nog twee ballen op de paal. Kortom, met een 2-4 ruststand mocht de thuisploeg zeker niet klagen.

Na de koffie werd het al snel 3-4 en sloeg heel even de twijfel toe, maar Rik (met 4 treffers in de voorbije twee weken in uitstekende doen) en Kaba maakten vervolgens de klus helemaal af. 12 op 12 dus in wat reclame voor het moderne amateurvoetbal was: veel gezonde strijdlust, veel jonge talenten uit de streek, veel sfeer (met grote dank aan de talrijk meegereisde Vigoriginals). En dat terwijl er trouwens geen enkele gele kaart viel te noteren, hoewel er voor beide ploegen veel op het spel stond!

En zo komt Vigor op een gedeelde leidersplaats, mede door het verlies van Westhoek tegen een Jong Lede dat maar blijft verrassen. De weg is nog lang en het resterende parcours best zwaar, maar na de verdiende rustdag komende zondag is blauw-zwart helemaal klaar om ook de nummer drie in de stand, Avanti Stekene, met open vizier te bestrijden. Forza Vigor!

- VWatcher