VW Hamme

Achteraf bekeken: “Nog 2 horden naar de opperste glorie”

14 april 2024

Sander Claeys die de overwinning tegen Jong Lede viert.

zo 14 april 2024, 15:00

0 - 3

Jong Lede - VW Hamme

Er stond heel wat op het spel in Lede: de thuisploeg was aan een uitstekende reeks bezig en kon aanspraak maken op de derde periodetitel, terwijl de Hamse krijgers nog steeds de leidersplaats in het vizier hadden. Misschien was het net daarom dat de eerste helft niet bijzonder veel om het lijf had.

Na de rust stond er echter geen maat op blauw-zwart en binnen de kortste tijd was het al 0-3 via Djeff, Sander en Warre! Een vierde treffer werd nog afgekeurd wegens twijfelachtig handspel, maar dat bleek niet meer dan een voetnoot want intussen liep het nieuws binnen dat Westhoek opnieuw onderuit was gegaan. Zo komt VW in polepositie om de zo gegeerde titel binnen te rijven, al wachten er nog twee stevige horden: te beginnen komende zondag bij revelatie Sint-Denijs, dat onverdiend ging verliezen in Kalken.

Alles kan nog in deze onvoorspelbare reeks, maar één zaak is duidelijk: de komende weken worden wellicht de meest emotierijke in de recente geschiedenis van de club. Forza Vigor!

- VWatcher