VW Hamme

Achteraf bekeken: "Nu naar Wellen voor winst”

28 april 2024

Rik De kuyffer schiet op doel tijdens de wedstrijd VW Hamme - KE Wervik

zo 28 april 2024, 15:00

1 - 0

VW Hamme - K.E. Wervik

Met een zuinige maar verdiende 1-0 winst tegen Wervik (doelpunt Warre) is het doek gevallen over de reguliere competitie. Ondanks het consolideren van de 2e plek en binnenhalen van de 3e periodetitel waren er aan de Sportpleinstraat vooral ontgoochelde gezichten te zien, want de titel moest blauw-zwart aan Westhoek laten. Nog geen man overboord, want in de eindronde volgt er een herkansing om te tonen dat VW echt wel zijn plekje hoger verdient.

Eén gewonnen wedstrijd meer, dat is het luttele verschil in de eindstand met de West-Vlamingen. Maar de Ieperlingen hebben de oppergaai beslist niet gestolen: ze stonden in totaal bijna 5 maanden aan de leiding en waren vooral in de tweede periode met 26 op 30 ‘outstanding’. Onze eigen VW deed het ook ronduit fantastisch: het scoorde de meeste doelpunten, incasseerde na Roeselare de minste tegengoals en verloor slechts één keer met meer dan een doelpunt verschil. De ploeg lijkt dan ook bijzonder goed gewapend om de spannende eindronde aan te vatten, die begint in het Limburgse Wellen. De plaatselijke vereniging speelt voor het tweede seizoen op rij de promotie-eindronde na een knappe klim van plaats 13 naar de vijfde plaats in de eindstand. Geen eenvoudige opdracht, maar bij winst liggen de kaarten uitstekend om het daarna in eigen huis af te maken. Dat onze jongens het verdienen en er komende zondag opnieuw alles voor zullen doen, daar twijfelt geen enkele Wuiten aan. Forza Vigor!!!

- VWatcher