header bar 2

Achteraf bekeken

Onverdiend zwaar

Seraing RFCVW Hamme(Achteraf bekeken FC. Seraing - VW Hamme) 

Op bezoek bij de FC Seraing hebben onze Vigor Wuitens een in de cijfers onverdiend zware nederlaag geleden. Aan het eind van een veelbelovende eerste helft opende de thuisploeg de score maar nog vóór de rust waren er twee reële kansen op de gelijkmaker en toen in de tweede helft Griffin De Vroe een tegen hem gefloten strafschop stopte was alles nog mogelijk. Tot ene Theo Pierrot op de rechter flank tot de doellijn doorging en daar de perfecte voorzet afleverde. Arteaga zorgde voor een deviatie naar Kilota en Gueye had de bal maar in het lege doel te duwen.

Lees meer...

Na een hoopgevende prestatie

VW HammeHeist KSK(Achteraf bekeken)

Tegen een goed voetballend SK Heist dat zeker niet toevallig meedraait in de top-5 hebben onze Vigor Wuitens een sterke wedstrijd gespeeld. Voor de geleverde prestatie en niet minder omdat zij zich op de aanvangsminuten na de beteren hebben getoond, hadden zij de drie punten verdiend. Twee daarvan speelden zij in de slotminuten kwijt na een vermijdbaar tegendoelpunt, een van de vele die hun dit seizoen parten blijven spelen en maken dat zij de gevarenzone nog steeds niet uit zijn.

Lees meer...

Het wordt knokken om te overleven

Dessel Sport KFCVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Door stand te houden tegen een superieur  Dessel Sport een puntje mee graaien, dat bleek de ambitie te zijn waarmee de uitwedstrijd tegen de tweede in de stand werd aangepakt en het heeft er lang naar uitgezien dat dit opzet ook zou lukken. Toen ondanks de constante druk van de thuisploeg de rust werd gehaald met de beoogde brilscore groeide het vertrouwen temeer daar doelman Griffin De Vroe geen mirakelen uit de mouw had moeten schudden om de netten ongeschonden te houden. Een geconcentreerd spelende VW-verdediging bleef overeind tot diep in de tweede speelheft.

Lees meer...

Nu elk punt telt

Hasselt SportkringVW Hamme(Achteraf bekeken)

Is gelijkspelen tegen een rechtstreekse concurrent stilstaan? Ja. Is stilstaan achteruitgaan? Soms, maar gelukkig niet altijd want in de context van enkele andere uitslagen op de jongste speeldag is het bij Hasselt in de toegevoegde tijd buitgemaakte punt een gewonnen punt. WS Bruxelles verloor van Sprimont, Oosterzonen bij Geel en Patro Eisden Maasmechelen van Oudenaarde. Maar dat in de eindstrijd voor het behoud ieder punt van tel zal zijn valt af te lezen uit de (voorlopige) klassering na vierentwintig wedstrijden. Het verschil tussen Patro Eisden Maasmechelen op rangnummer negen en WS Bruxelles op de barrageplaats, is drie punten of de inzet van één match. Zelfs Sprimont Comblain  (intussen bijgehaald door vrijwillige daler Coxyde), dat nog een inhaalwedstrijd te goed heeft, laat zich nog niet afschrijven.

Lees meer...

Negende nederlaag na mindere prestatie

Patro Eisden MaasmechelenVW Hamme(Achteraf bekeken) 

De ene nederlaag is de andere niet. Met een oneven doelpunt het onderspit delven tegen een sterkere ploeg is eervol, in blessuretijd de boot ingaan tegen een haalbare tegenstander is pijnlijk. Concreter: thuis tegen Beerschot Wilrijk (1-2), uit bij Patro Maasmechelen (3-2). Van de weeromstuit zakt de VW Hamme van de tiende plaats naar een met Hasselt en Oosterzonen gedeelde ‘barrageplaats’. Of toch nog net niet dankzij een alsnog iets milder, zij het negatief doelpuntensaldo. De supporters zien het liever anders.

Lees meer...

Randschade

VW HammeVirton Royal Excelsior(Achteraf bekeken) 

Tegen een solied Virton heeft de VW Hamme de eerste speelhelft goed stand gehouden, ja misschien zelfs de betere kansen gehad maar, het moet worden toegegeven, in de afwerking ervan gefaald. De Franse doelman Geordan Dupire heeft op geen enkel moment moeten uitpakken met een meldenswaardige redding. Zijn overbuur Griffin De Vroe trouwens evenmin, zodat de 0-0 aan de rust billijk was.

Lees meer...

Strijdend ten onder gegaan

VW HammeBeerschotwilrijk KFCO(Achteraf bekeken) 

Het had mooi kunnen zijn, na de bekermatch en de 1-1 in het Olympisch stadion in de heenronde, een derde keer gelijkspelen tegen de met de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aanstaande kampioen Beerschot Wilrijk. Geen twee zonder drie? Onze Vigor Wuitens waren er dicht bij. Maar of zij aanspraak konden maken op een punt, is een andere vraag. Op grond van hun verbeten inzet hadden zij het misschien wel verdiend. Bij afweging van het gebrachte spel, veldoverwicht én  kansen, daarentegen niet. Bovendien was het alsof de bezoekers en niet de thuisploeg voor eigen volk speelden.

Lees meer...

Na een 6 op 6 met een Oef! naar nummer 10

Sprimont ComblainVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Zoals verwacht is het bij Sprimont Comblain geen gemakkelijke wedstrijd geworden. Onze Vigor Wuitens kwamen wel op voorsprong en konden na de gelijkmaker met een tweede doelpunt snel opnieuw afstand nemen van hun gastheren, maar had, bij voorbeeld, Kouehama wat later een open doelkans weten te benutten,  de fel betwiste wedstrijd had wellicht een andere wending genomen. Het is al eerder gezegd en geschreven, er zijn in de reeks geen zwakke ploegen. Gelukkig kan de VW Hamme na een zes op zes tegen directe concurrenten nu vrijer ademen en mag de afloop van de competitie met gesterkt vertrouwen tegemoet worden gezien.

Lees meer...

Moet het beste nog komen?

Oudenaarde KSVVW Hamme(Achteraf bekeken) 

Met een zes op zes uit twee opeenvolgende, zeg maar ophefmakende overwinningen thuis tegen Deinze (3-2) en uit bij Oudenaarde (1-4), heeft de K. FC Vigor Wuitens Hamme vriend en tegenstander verbaasd. Het contrast met de twee verlieswedstrijden die er aan voorafgingen, een uitnederlaag bij Oosterzonen (4-3) en een thuisverlies tegen Dender (1-3), kon moeilijk groter zijn. In de plaats van een schuwe blik te moeten werpen naar de kelder van het klassement, kan er nu weer naar omhoog worden gekeken. Liefst nog behoedzaam want zo er thans nog maar vier punten nodig zijn om een plaats te gaan opeisen in de linker kolom, moet er tegelijk ook worden beseft dat de inzet van één wedstrijd volstaat om opnieuw af te zakken naar de door niemand gewenste barrageplek.

Lees meer...

Moeizaam maar verdiend en lonend

VW HammeBruxelles RSW(Achteraf bekeken) 

Onze Vigor Wuitens hebben met hun thuisoverwinning tegen de Brusselse fluorgelen van big boss John Bico een belangrijke stap gezet in de goede richting. Zonder wervelend voetbal te spelen hielden zij de broodnodige drie punten thuis. Omdat op de 21ste speeldag voor het eerst ‘de nul’ kon worden gehouden, volstond één doelpunt. Het wordt nu zaak in de eerstvolgende wedstrijd te bevestigen want zoals Stijn De Wilde, de maker van het kostbare doelpunt, achteraf in een interviewtje met  Gazet van Antwerpen gevat deed opmerken, verliest de zege meteen zijn waarde als op de volgende speeldag bij Sprimont Comblain wordt verloren.

Lees meer...

De afwezigen hadden ongelijk

VW HammeSK. Deinze(Achteraf bekeken)

Wat weinigen verwachtten maar sommigen in stilte toch hoopten, is uitgerekend tegen Deinze werkelijkheid geworden: een stuntzege die de K FC Vigor Wuitens Hamme na een miserabele vertoning opnieuw op de rails zet. Tegelijk heeft de ploeg met de som van de twee onderlinge confrontaties, een vier op zes, het bewijs geleverd thuis te horen bij de elite van het amateurvoetbal. Ondanks de afwezigheid van meerdere basisspelers stond er opnieuw een weerbaar team tussen de lijnen.

Lees meer...

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 26ste speeldag

Vrijdag 24 maart 2017
Beerschot Wilrijk - W.S. Bruxelles   2-0
FC. Seraing - VW Hamme  3-0
R. Virton - SP. Hasselt  6-0
Maasmechelen - FC Dender  0-1
Oosterzonen - Dessel Sport 1-3
Zondag 26 maart 2017
Oudenaarde - R. Sprimont  1-1
ASV Geel - Coxyde  4-1
K.SK. Heist - SK. Deinze  2-2


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 26 68
2 Dessel Sport 26 58
3 Virton 26 50
4 FC. Dender E.H. 26 49
5 KSK Heist 26 45
6 FC Seraing 25 40
7 Oudenaarde 26 40
8 ASV Geel 26 38
9 Maasmechelen 26 29
10 SP. Hasselt 26 28
11 VW Hamme 26 28
12 Oosterzonen 26 27
13 K.V.V. Coxyde 26 25
14 WS. Bruxelles 26 25
15 Sprimont 25 20
16 K.MSK. Deinze 26 14

 

Topscorer

Olivier Romero Gomez 14
Mitch Dekuyper 8
Rik Impens 5
Stijn De Wilde 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 1
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1
Jeroen Vanderputte  1

Wie is online

We hebben 68 gasten en geen leden online