header bar 2

Het Laatste Nieuws"Veel geleerd in Koksijde"

Jamaïque Vandamme blijft ook volgend seizoen speler-trainer. Niet langer in Koksijde, wél bij de Vigor Wuitens uit Hamme. Daar wacht de 31-jarige aanvaller een nieuwe uitdaging. "Het zal deugd doen om in een stabiele omgeving te kunnen werken", aldus de Oostendenaar.

Als speler heeft Vandamme er al een behoorlijk parcours opzitten. Bij de jeugd van Club Brugge en Anderlecht werd hij gevormd, later stond Jamaïque op de loonlijst van onder andere Roeselare, Roda JC, Bergen, KV Oostende en Union. Dit seizoen vervulde hij in Koksijde de functie van speler-trainer. In moeilijke omstandigheden wist hij er het beste van te maken en dat was ze in Hamme duidelijk niet ontgaan. "Ik had voor mezelf al een tijdje uitgemaakt dat ik het na mijn spelersloopbaan zeker eens als trainer wou proberen, maar door omstandigheden werd ik er dit seizoen al "ingesmeten". Toen in Koksijde tijdens de voorbereiding de gekende financiële perikelen de kop opstaken, hield coach Hugo Vandenheede het voor bekeken. Als meest geschikte opvolger liet hij mijn naam vallen bij het bestuur. Ik wist dat het niet evident werken ging zijn, maar het bleek te lukken. Dat ik als trainer in moeilijke omstandigheden mijn debuut moest maken, had ook voordelen. Ik heb de afgelopen maanden enorm veel opgestoken, als leerschool kon mijn avontuur in Koksijde zeker tellen."

Vandamme zal in Hamme Bruno Buyl opvolgen. Die is aardig op weg om de Wuitens in de hoogste amateurklasse te houden. Veel hoger zullen de ambities ook volgend seizoen allicht niet reiken. Vandamme zal in Hamme dus zonder druk de kans krijgen om zijn stempel te drukken. "Een goede start nemen en zo snel mogelijk zeker zijn van het behoud: dat wordt ook volgend seizoen de doelstelling. Maar uiteraard zal ik de lat zo hoog mogelijk leggen. Of het als 31-jarige moeilijk is om boven een groep te staan? Dat valt wel mee. Ik zal de spelers meteen duidelijk maken waar ik als trainer naartoe wil en kan alleen maar hopen dat ze me daarin volgen en steunen. Als coach kan je veel aanbrengen, maar het zijn de jongens op het veld die het moeten uitvoeren. We hebben elkaar nodig en in dat opzicht is een zekere vorm van "interactie" heel belangrijk voor mij." (ODW)

Vliegen boven Vlaanderen   .

Vliegen boven Vlaanderen 2

Volgende Wedstrijd

21ste Speeldag

Footlunch

Footlunch 12 februari

Wedstrijden 30ste speeldag

Zaterdag 29 april 2017
K.SK. Heist - SP. Hasselt -
R. Virton - R. Sprimont -
Dessel Sport - W.S. Bruxelles -
Beerschot Wilrijk - Oudenaarde -
Oosterzonen - SK. Deinze -
Maasmechelen - ASV Geel -
FC. Seraing - FC Dender -
VW Hamme - Coxyde -


Stand

  Ploeg W P
1 Beerschot-Wilrijk 29 77
2 Dessel Sport 29 65
3 Virton 29 59
4 FC. Dender E.H. 29 55
5 KSK Heist 29 51
6 FC Seraing 29 48
7 ASV Geel 29 44
8 Oudenaarde 29 40
9 Maasmechelen 29 38
10 SP. Hasselt 29 32
11 VW Hamme 29 32
12 Oosterzonen 29 31
13 WS. Bruxelles 29 26
14 K.V.V. Coxyde 29 25
15 Sprimont 29 24
16 K.MSK. Deinze 29 9

Topscorer

Olivier Romero Gomez 18
Mitch Dekuyper 8
Stijn De Wilde 6
Rik Impens 5
Yoshi Mariën 5
Olivier Speltdooren 2
Jeroen Vanderputte 2
Erdinç Kurtulus 1
Tom Raes 1

Wie is online

We hebben 14 gasten en geen leden online