header bar 2

  • 1
  • 2
  • 3

VW HammeHerinneringen aan Daniel De Paepe als doelwachter heb ik niet ondanks de toch niet zo jonge leeftijd, herinneringen als trainer des te meer: als enthousiaste tiener zat ik elke zondag aan de radio gekluisterd om het interview met Daniel – na een zoveelste carnavalsmatch – nauwgezet te volgen op Radio Forest. Het waren legendarische tijden met kleppers als De Borger, Vergeylen, Neve, De Glas, Buyl... Sinds die verre jaren 90 is er veel veranderd, maar Daniel bleef alom tegenwoordig aan de Sportpleinstraat. Nu hij aan zijn laatste dagen bezig is, is het tijd voor een afscheidsinterview.

image.pngdhr. Daniël De PaepeDaniel, hoe kijkt u terug op al die jaren bij VW?

Bij blauw-zwart was ik gedurende 27 jaar zowel speler (2 jaar), trainer (13 jaar) als manager (12 jaar). Wij hadden daarin vaak het kleinste budget, maar zijn toch meerdere keren kampioen gespeeld, hebben de topschutters gehad, de beste verdediging, langste periode zonder nederlaag … Onvergetelijke wedstrijden gespeeld, o.a. in de Beker van België en grote organisaties gedaan. Kortom, veel mooie herinneringen gehad. Ik ben het voetbal niet moe, maar leiden en uitvoeren is niet meer van deze tijd.

Wat zijn de voornaamste redenen voor uw afscheid?

Ik was al sinds april 2013, bij toenmalige voorzitter Paul Van De Casteele ontslagnemend omdat ik het voetbalgebeuren heel somber inzag. Omdat er geen vervanger werd gevonden, volgde mijn officiële ontslag pas op 27 februari 2018. De hoofdreden is de leeftijd, de gezondheid en de steeds moeilijker wordende werking, die reeds lange tijd ondermijnd wordt. De Griekse invasie heeft mijn besluit versneld en heeft onze club met negatieve gevolgen overladen. Ook is er de abnormale, soms niet te begrijpen regelgeving van overkoepelende machtige organisaties, waardoor de clubs niet meer bij machte zijn om op een rendabele manier te functioneren. Het gaat absoluut niet om persoonlijke ontgoochelingen, maar echt om de werking van een sportclub op topniveau bij de amateurs. Ook ons bestuur moet die abnormale regelgevingen en hun gevolgen ondergaan. De verhouding uitgaven-inkomsten wordt steeds moeilijker om te realiseren.

VW was de allereerste club in de Superliga en leek ook dit seizoen behoorlijk zijn streng te kunnen trekken. Toch is het nog misgegaan, wat is hier de oorzaak voor?

Na de wedstrijd in Maasmechelen op 13 januari hadden we 25 punten op 51, dat is de helft! Dat werd bereikt door relatief onbekende maar gedreven spelers en met een getalenteerde speler-trainer als sportieve leider. Indien die positieve trend zich doorzette, zouden we 44 op 90 behaald hebben en om in de reeks te blijven waren veel minder punten nodig. 

Op het moment van mijn ontslag was er van degradatie weinig sprake. Het is dan ook helemaal niet de reden, na mijn ontslag heb ik zelfs nog harder gewerkt dan daarvoor. Met de Griekse perikelen – ze bedoelden het goed maar voldeden nooit aan de verwachtingen – werd echter de neerwaartse spiraal ingezet die leidde tot wat er nu gebeurd is. Niemand hield het voor mogelijk behalve ik, die het altijd voorspeld heeft en dus een zwartkijker was … Voetbal is een broze materie waar scherven kunnen gelijmd worden maar niet als het voetstuk niet meer stabiel is.

Wat met uw opvolging?

Ik vlucht niet weg van de club en zal alles clean doorgeven aan mijn opvolger(s). Ik weet ook heel goed dat we niet de enige club zijn die in deze rol verkeert. De energie die men in al deze zaken moet steken is moeilijk om dragen. Ik mag zeggen dat ik in alle facetten van het leiden van een club kennis heb en voortrekker was. Het volume werk dat ik doe en deed, is reeds lang niet te vol te houden, vermits er ook nog een privéleven zou moeten zijn. Maar ik heb voor iedereen in de club een luisterend oor en dank mijn medewerkers die deden wat ze konden!

Hoe schat u de toekomst van Vigor Wuitens in?

Gedane zaken nemen geen keer. VW moet vooruit en we kunnen de mensen die zeggen dat het financieel beter haalbaar is in 2e amateur gelijk geven door verder volgens budget te werken en vooral een groter draagvlak te creëren in de gemeente Hamme. Er is veel werk op de plank, want voetbal is en blijft een speciale en fragiele materie. 

Ik heb mij steeds weggecijferd en de club als belanghebbende vooropgesteld. Wij kunnen met opgeheven hoofd zeggen dat we SAMEN geweldige resultaten hebben behaald. Wij zijn relatief gezond en spelen nog steeds op bijzonder hoog niveau. We zijn een begrip in het amateurvoetbal, van Koksijde tot Virton. Daar verandert de degradatie helemaal niets aan!

Ondertussen is er een financiële en sportieve overgave gebeurd. Vigor Wuitens Hamme is en blijft een mooie club en kan dat ook blijven mits enkele positieve injecties. Ik ben nu een contractueel vrij man en zie wel wat ik ga doen als de batterijen terug opgeladen zijn. Ik wens de sponsors, spelers, trainers en alle vigoristen intussen het allerbeste!

Ik blijf VIGORIST. 

Bedankt voor alles Daniel. VW is een familieclub en DDP zal er altijd deel van uitmaken. Forza Vigor 2.0!

3de Speeldag

Zaterdag 16 september 2018
-
-
-
-
Zondag 16 september 2018 
-
-
VW Hamme - Berschem Sport
-
 - -
Bekijk hier de volledige Kalender!  


Reeksindeling Seizoen 2018-2019

1 Berchem Sport    
2 R. Cappellen FC    
3 KFC Turnhout    
4 VW Hamme    
5 KFC. Duffel    
6 SC. City Pirates Antw.    
7 K. Bocholter    
8 Hoogstaten VV.    
9 KVV. Vosselaar    
10 Sp. Hasselt    
11 Maasmechelen    
12 KSV. Temse    
13 FC. Heur-Tongeren    
14 Spouwen - Mopertingen
15 RC Hades Hasselt    
16 SP. Sint-Niklaas    

Wie is online

We hebben 55 gasten en geen leden online