Achteraf bekeken: Svelta Melsele - VW Hamme

 

Erop en erover

Het zag er even niet goed uit toen blauw-zwart al na 20 minuten op een dubbele achterstand kwam bij Melsele, maar toen ontbonden Bavo en zijn ploegmaats hun duivels en stond in geen tijd de spectaculaire 2-5 eindstand op het bord!

De thuisploeg startte erg gretig en defensieve onzekerheid kostte VW – niet voor het eerst dit seizoen – binnen de kortste tijd twee doelpunten. Dat was het sein voor een veerkrachtig Vigor om de handen uit de mouwen te steken en met twee doelpunten van Bavo stonden de bordjes nog voor de koffie in evenwicht. Na de pauze probeerde Svelta het nog wel, maar het stuitte op een sterke Hamse doelman en een furieus Vigor dat nog drie keer kon scoren via Jordy, Jim en de ingevallen Mbow. Er waren zelfs kansen op meer, maar dat had de moedige thuisploeg nu ook niet verdiend.

Met deze klinkende uitzege (de vierde al van het seizoen) mag de balans van de heenronde ronduit positief genoemd worden: Hamme staat nu op een knappe 6e plaats en heeft op twee ploegen na ook de meeste doelpunten gemaakt. Er werd vier maal verloren, enkel de top 2 in de reeks telt minder verliespartijen. En bovendien hebben ook al heel wat jongeren hun kans gekregen én gegrepen!

Dat laat het beste vermoeden voor de terugronde, die komende zondag al begint met een bezoek aan Avanti. Een ploeg waarmee we nog een eitje te pellen hebben na de onverdiende nederlaag op de openingsspeeldag. Nog één keer knallen voor de welverdiende kerstrust, Forza!

(VWatcher)