Nabeschouwing VW - Voorde-Appelterre

Achteraf bekeken: “Erop en er (nog eens) over”

Op de dag dat het wellicht meest controversiële WK ooit van start ging, kreeg blauw-zwart met Voorde-Appelterre een bijzonder stevige rivaal te bekampen. Andermaal werd een achterstand met brio ongedaan gemaakt en kon een zeer knappe 2-1 worden genoteerd!

De bezoekende fusieclub kwam vorig seizoen al degelijk voor de dag, maar het ontbrak hen toen aan ervaring. De jonge talenten werden in het tussenseizoen aangevuld met ‘mannen met baarden’ die het klappen van de zweep op dit niveau goed kennen. Met succes, want het kon zowaar het eerste periodekampioenschap binnenhalen vóór grote favoriet Overijse. VW – dat toch ook een aantal basisspelers moest missen door blessures – had het dan ook niet onder de markt in het eerste halfuur, al bleven de echt grote doelkansen beperkt. Kort voor rusten was het dan toch zover: de verdiende 0-1.

Na de koffie kregen we een heel ander spelbeeld, met een vurig Vigor dat de wedstrijd volop ging domineren. Eerst werd nog een strafschopfout op Mbow onbegrijpelijk niet gefloten, maar kort nadien scoorden Boulahmoum en Djeff de verdiende 2-1. Grote vreugde in het Hamse kamp natuurlijk, dit zijn de wedstrijden die ertoe doen als je ambities hebt. Een klinkende 9 op 9 ook, waaronder twee opeenvolgende zeges tegen absolute smaakmakers van de reeks. Op die manier kan VW met een pak vertrouwen en zonder al te veel druk afreizen naar Overijse volgende week. De Vlaams-Brabanders hebben intussen de leidersplek heroverd en razen door op het elan van vorig seizoen, met kapitein Delorge en aanvallers Cocchiere en Houssane als belangrijkste speerpunten. Dat wordt zonder twijfel weer een boeiende voetbalavond komende zaterdag, Forza!

VW Voorde 10nov22

Djeff Smet en Jim Van Osselaer aan het feest (Bron: Geert De Rycke in Het Nieuwsblad)

(VWatcher)