Achteraf bekeken: VW Hamme - FC Lebbeke

Een ronduit positief rapport

Ook de laatste afspraak binnen het recente luik van wedstrijden tegen hoogvliegers in de reeks werd niet gemist door de jongens van Kim en Andy: tegen de tweede in de stand Lebbeke werd een meer dan verdiende 1-1 geboekt die eigenlijk zelfs een overwinning had kunnen zijn.

De eerste helft verliep vrij gesloten, met licht overwicht van de thuisploeg maar geen noemenswaardige kansen. Het eerste sleutelmoment kwam er kort voor het uur: penalty VW die hard op de deklat werd getrapt door Beau. Blauw-zwart bleef kansen creëren maar werd rond minuut 70 getrakteerd op een koude douche: een licht toegekende vrije trap bleef hangen en werd van kortbij over de lijn getrapt door de bezoekers – volgens vele aanwezigen gebeurde dat met de hand. Tegen zo’n taaie en potige tegenstrever zou VW in een recent verleden dan geen vuist meer gemaakt kunnen hebben, maar dat is dit seizoen anders: de zoektocht naar de verdiende gelijkmaker werd niet veel later beloond na een knappe actie van Djeff. Ook met een man minder na het tweede geel voor Taptchou kwam het vierde gelijkspel van het seizoen niet meer in gevaar.

De balans na 10 speeldagen oogt zonder meer rooskleurig: al zeven wedstrijden op rij werd niet meer verloren en VW kon ook al vijf keer na elkaar scoren. Tegen stevige ploegen als Lochristi en Lebbeke verdiende het wellicht wat meer, anderzijds kon het in Torhout of tegen Overijse ook minder goed zijn afgelopen. In de stand vertaalt zich dat in een welverdiend plekje bij de meest getalenteerde ploegen. Dat het daar drummen is mag duidelijk zijn: tussen plaatsen 2 tot 8 is er slechts twee puntjes verschil!

Daarom is het belangrijk dat VW in de komende weken op zijn elan doorgaat. Aan motivatie voor de komende derby zal het zeker niet ontbreken, want het duel tegen de Klaasjes wil gewoon elke Hammenaar winnen. Bij de buren draait het voorlopig niet vlot, het uitvallen van spelmaker Laref en de aanslepende blessure van targetspits Daniel De Oliveira zijn daar niet vreemd aan. In een derby kan echter alles, zo weet elke voetballiefhebber. Tegelijk weten we ook al wat dit Vigor allemaal kan en hopen we dat ook komende zondag te zien in Nieuwkerken. Forza!